Tizenhat év után ismét polgármester lett

Új stílusban, más szemlélettel egy szerethetőbb faluért – ez a célkitűzése Kimle új településvezetőjének, Eller Gizellának, akinek nem szokatlan a polgármesteri szék. Tizenhat éve ugyanis már irányította a községet.

Három évig vezette már a falut, miután az 1996-os időközi önkormányzati választáson neki szavaztak bizalmat. Így nem ismeretlen Kimle új elöljárója, [namelink name="Eller Gizella"] számára a polgármesteri munka.

– 1998 után nem indultam újból polgármesterjelöltként. Már négy éve is sokan megkerestek, hogy jelöltessem magam a posztra. Akkor húsz szavazattal maradtam alul, most viszont jelentős többséggel szavaztak nekem bizalmat – mutat rá a régi-új kimlei faluvezető, aki az Együtt, Kimléért! mozgalom polgármesterjelöltjeként oldalán tudhatott négy képviselőjelöltet is, akik mindannyian bekerültek az új vezetésbe. A napokban tartott alakuló ülésen dr. Pilt Richárdot bízták meg az alpolgármesteri tisztséggel.

Eller Gizella: Új szemlélethez, új lendülethez új emberek kellenek.

Eller Gizella: Új szemlélethez, új lendülethez új emberek kellenek.
– Mindhárom településrésznek lesz képviselője a testületben. Kiemelném Novákpusztát, melyre az utóbbi években kevesebb energiát fordított a faluvezetés. Itt egyik első lépésünkként részönkormányzat kialakítását tervezzük, melynek előkészítését már a napokban elindítjuk. Az ott lakóknak régóta nincs egy közösségi terük, miután a helyi kultúrház életveszélyessé vált. Erre megoldást kell találnunk, akárcsak a helyi kastély sorsára – hangsúlyozta a polgármester.

– Kimlén rengeteg beruházás történt, sok intézményt újítottak fel, de még akad tennivaló. Több községi tulajdonú épület funkció nélküli. Így a községháza is, melyben terveink szerint Egyesületek Házát és egy csónakházat alakítunk ki. A tájház megnyitását és programjainak bővítését, egy piactér létrehozását is szorgalmazzuk, akárcsak azt, hogy mindhárom településrészen legyenek rendezvények – sorolta Eller Gizella, aki elmondta, programját párbeszédre építette: a lakókkal (az itt élő külföldiekkel), civil szervezetekkel, nemzetiségi önkormányzatokkal. Szeretné a fiatalokat jobban bevonni a közéletbe és nagyobb teret adni a helyi vállalkozóknak. Bízik benne, hogy az ipari területekre is mutatkozik igény, és hogy a Biella üresen álló üzemcsarnoka is benépesül újra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!