Tiltott határátlépők közúton és vonaton

Az M1-esen szíreket akart Ausztriába csempészni egy román autós. Öt afgán és egy szír a soproni és hegyeshalmi vasútállomáson bukott le.

kisalfold.hu

A Készenléti Rendőrség járőrei 2014. november 7-én 15 órakor az M1-es autópálya 172-es kilométer szelvényében ellenőriztek egy román hatósági jelzésű gépkocsit és utasait - írja a police.hu.


A gépjárműben tartózkodott 4 fő szír állampolgár, akik nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal. A rendőrök megállapították, hogy a járművet vezető férfi utasait illegálisan szerette volna Magyarországról Ausztria területére juttatni.


Az egyenruhások a sofőrt és a migránsok egyaránt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították. A szírek ellen tiltott határátlépés, útiokmánnyal kapcsolatos szabálysértés kísérlete miatt szabálysértési eljárás, a 26 éves román férfi ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

 

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Határrendészeti Osztályának beosztottjai 2014. november 7-én 21 óra 15 perckor Hegyeshalom vasútállomáson, a kilépő nemzetközi gyorsvonat ellenőrzésekor 1 fő felnőtt szír férfit és 3 fő fiatalkorú agfán menekültet fogtak el. A soproni járőrök 2014. november 8-án 0 óra 10 perckor a soproni pályaudvarról szintén két afgán állampolgárt igazoltattak.


A külföldiek nem rendelkeztek a tovább utazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal, ezért őket az egyenruhások a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították. A migránsok ellen tiltott határátlépés, útiokmánnyal kapcsolatos szabálysértés kísérlete miatt indult szabálysértési eljárás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!