Bizottságot hoztak létre a migráció kezelésére

Az eddigi négy helyett három bizottsággal kezdte meg munkáját Jánossomorja képviselő-testülete. Lőrincz György új városvezetőt Bella Zsolt alpolgármesterként segíti.

Mészely Réka

Az alakuló ülést követően megkezdte munkáját a napokban Jánossomorja képviselő-testülete. Az eddigi négy bizottság helyett háromba választottak tagokat, miután az ügyrendi a gazdasági bizottságba olvadt. A képviselők mellett négy külsős taggal egészült ki a testület. Lőrincz György új városvezetőt a tervekről és elképzelésekről kérdeztük.

– Az új testületben felkérésemre Bella Zsolt látja el az alpolgármesteri teendőket. Úgy gondolom, hogy a személyére, programjára polgármester- és képviselőjelöltként leadott 755 és 856 szavazatot nem lehetett figyelmen kívül hagyni. Egyébként az eddigi szimbolikus alpolgármesteri funkción is változtatunk, önálló feladatköröket kap: az oktatás mellett a kis- és középvállalkozókkal való kapcsolattartás is hozzá fog tartozni. A helyi nagy cégekhez már elkezdtük a látogatást: célunk szorosabbra fűzni velük az együttműködést, tapasztalatunk szerint szívesen fogadnak. Felmerült, hogy félévente szervezzünk bemutatkozó találkozókat egy-egy vállalkozásnál – világított rá az új városvezető.

– Jövő év elejére kell elkészülnünk az ötéves gazdasági programmal. Ebben figyelembe vesszük a választási kampányban meghirdetett programokat, melyekben sok az átfedés. A megoldásra váró feladatokat hasonlóképpen látjuk, az oda vezető út szülhet vitákat – vélekedett Lőrincz György.

Lőrincz György polgármesterként hatékonyságot és tervszerűséget ígér. Fotó: JTV

Lőrincz György polgármesterként hatékonyságot és tervszerűséget ígér. Fotó: JTV
Jánossomorja új polgármestere az út- és járdaépítés mellett a fiatalok helyben tartására, bérlakásépítésre, telekkialakításra is hangsúlyt fektetne az új ciklusban. A Klafszky-iskola sorsát is újra kell tárgyalniuk. „Négy éve magam is az integráció mellett foglaltam állást, de a szakmai, gazdasági érvek mellett az emberi tényezőket is figyelembe kell vennünk a témában" – tette hozzá. A testületi ülésen felmerült a vendégmunkások problematikája is. A migrációs feszültségek kezelésére eseti bizottságot hoznak létre. Lőrincz György megjegyezte: a bentlakásos idősek otthona létrehozása mellett egy harmadik háziorvosi praxis megnyitásának lehetőségét is felmérik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!