A mentők maguk festették ki az állomást

Szabadnapjaikat feláldozva maguk láttak neki a mosonmagyaróvári mentők, hogy rendbe hozzák az állomást. A festéssel a korábbi, gyakori beázások nyomait tüntetik el.

Méhes Ákos

Lapunkban korábban több alkalommal foglalkoztunk a négy éve átadott mentőállomáson jelentkezett problémákkal. Legutóbb akkor, amikor az állomás dolgozóinak partvisokkal kellett kitámasztaniuk a garázskaput, amíg a mentőautó kijárt.

A garázskapuk nem működtek, pedig mindössze négyévesek voltak. Írásunk megjelenését követően aztán a kapukat megjavították – no nem garanciálisan, mivel arra már nem volt mód.

A mentőállomás dolgozói szabadnapjukat feláldozva tüntették el a beázások nyomait.
A mentőállomás dolgozói szabadnapjukat feláldozva tüntették el a beázások nyomait.

A létesítményen nem a garázskapuk elégtelen működése volt az egyetlen kivitelezésből fakadó probléma. Súlyos, már a napi feladatellátást veszélyeztető hibák merültek fel a 108 millióból felépült új mentőállomáson. Ezek egyike a bejárati ajtó cseréje volt, aminek a rossz minősége és szerkezeti hibája miatt az állomás gyakorlatilag tárva-nyitva állt akkor is, ha minden egység bevetésen volt.

Mivel garanciális javításra már nem volt mód, a mentőszolgálat pedig nem tudta finanszírozni, így az akkori polgármester jutalmából fizették a cserét tavaly. (Persze az igazi megoldás az lett volna, ha érvényesíteni tudják a garanciát. Ezzel együtt a mentőállomás a hazai közbeszerzés egyik állatorvosi lova lett – a szerk.)

Ugyancsak égető probléma volt a tető folyamatos beázása. Miután lapunkban foglalkoztunk a témával, erre is sikerült a mentőszolgálatnak forrást találnia, egy helyi vállalkozás pedig kedvezményes áron elvégezte a szigetelést. Gyakorlatilag az egész tetőt újra kellett szigetelni. A korábbi folyamatos beázások nyomai viszont megmaradtak. A mentőszolgálat idei költségvetésében nem tudott pénzt biztosítani a hiba kijavítására, ezért az állomás dolgozói összefogtak és a napokban maguk láttak neki a felújításnak.

A mentők festőhengert ragadtak és kifestették munkahelyüket.
A mentők festőhengert ragadtak és kifestették munkahelyüket.

„A festéshez szükséges, több százezer forint értékű anyagokat a Szabó és Társa Kft. adományozta a Szent Kristóf Mentőalapítványnak" – tudtuk meg Medvácz Pétertől, az alapítvány tagjától, egyik alapítójától.

Elmondta: az anyagok mellett a szükséges eszközöket is a helyi vállalkozás biztosította számukra. A mentőállomás dolgozói pedig teljes összefogással, szabadnapjukat feláldozva vállalták a munkát. Ezzel próbálnak javítani munkakörülményeiken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!