Az első felajánlás a csarnokra

Aláírták az első támogatási szerződést a napokban, aminek eredményeként hamarosan elindulhat a városi sportcsarnok kivitelezése. A tervek szerint jövő év végére elkészül.

Méhes Ákos

A város egymilliárd forint társasági adót szeretne helyben tudni azért, hogy a sportcsarnok létesítéséhez a kormány által biztosított 240 milliós támogatáshoz az önrészt ki tudja fizetni. A csarnok létesítésére az MTE 1904 nyerte el a lehetőséget, így a szükséges társasági adót is az egyesületnek kell összegyűjtenie.

– Mosonmagyaróvár életének legnagyobb sportberuházása lesz a sportcsarnok – jelentette ki Drescher Ottó, az MTE 1904 elnöke. Elmondta: a létesítmény hatással lesz a város és a kistérség mintegy hetvenezer lakójának életére, sportjára. Hároméves, az önkormányzattal közösen végzett munka áll a sikeres pályázat és az elnyert támogatás mögött.

Az elnök hozzátette: az egyesületnek egymilliárd forint társasági adót kell összegyűjtenie a beruházáshoz. Mindent elkövetnek azért, hogy ez meg is valósuljon.

Az elmúlt időszakban személyesen keresték fel a helyi és környékbeli nagyobb cégeket annak érdekében, hogy a befizetett társasági adójukat erre a célra fordítsák. Drescher Ottó azt mondja: pozitívak az eddigi visszajelzések, több, egyenként százmillió körüli ígéretet is kaptak. A cégek többségénél december közepén esedékes a társasági adó fizetése, így az év végére várják ezeket az összegeket. Az első, a látványcsapatsport támogatását célzó együttműködési megállapodást a napokban írták alá a Wittmann Robottechnikai Kft.-vel.

Több tízmilliós társasági adójával segíti a sportcsarnok megépítését a Wittmann Robottechnikai Kft. – felvételünkön Drescher Ottó és Thomas Wittmann.

Több tízmilliós társasági adójával segíti a sportcsarnok megépítését a Wittmann Robottechnikai Kft. – felvételünkön Drescher Ottó és Thomas Wittmann.
A mosonmagyaróvári cég több tízmilliós társasági adójával segíti a beruházást. Az elnök szerint hasonló együttműködési megállapodások sora várható a közeljövőben, szükség van azonban további felajánlásokra.

Az egyesület ez idáig nem tudott személyesen minden helyi és környékbeli céget megszólítani, ám számítanak a kisebb vállalkozásokra is.
– Minden egyes forintra szükség van – fogalmazott az elnök. Ezért várják a cégek jelentkezését, személyesen vagy az [email protected] e-mail címen.
A beruházás tervezett ütemezéséről Drescher Ottó elmondta: a kivitelezéshez szükséges tendereztetési eljárás ebben a hónapban indul.

Az időjárás függvényében a jövő év első hónapjaiban kezdődhet az építkezés, 2015 végére pedig jó eséllyel elkészül a létesítmény. A csarnok minőségi sportolásra alkalmas helyet biztosít a kézilabdán kívül számos más sportágnak. A szomszédos pályával és atlétikai centrummal pedig komplex sportközponttá válik majd a létesítmény.

Thomas Wittmann, a Wittmann Robottechnikai Kft. ügyvezető igazgatója úgy nyilatkozott: a vállalatcsoport üzleti filozófiájában mindig azt vallotta, hogy dolgozóinak minden lehetőséget meg kell adnia, hogy jó körülmények között, korszerű eszközökkel, örömmel tudják végezni munkájukat.
A jó közérzethez hozzátartozik a sport is. A munkavégzéshez szükség van az agy edzésére, a test edzése pedig örömöt kiváltó lehetőség is. Ezért is döntöttek a támogatás mellett.

Minden egyes forintra szükség van. Ezért várják a cégek jelentkezését az [email protected] e-mail címen vagy személyesen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!