Árvay István: Részletekben épül a sportcsarnok

A Kisalföld vállalta, hogy sorra bemutatja Mosonmagyaróvár polgármesterjelöltjeit. Ezúttal a fideszes Árvay Istvánt, aki tovább folytatná az útépítéseket.

Méhes Ákos

– Néhány hónapja már ön vezeti a várost. Ez idő alatt úgy megszerette a polgármesterséget, hogy ügyvédi praxisát is feladja emiatt?

– Nagy Istvánnak államtitkári kinevezése után le kellett mondania a városi tisztségről. Ezzel együtt az addig társadalmi megbízatású két alpolgármester közül egyikünknek főfoglalkozásúvá kellett válnia. Ekkor már tudható volt, hogy én indulok polgármesterjelöltként, ezért vállaltam ezt a feladatot. Az ügyvédi praxisom feladása a politikáért nem hirtelen döntés volt. Tizenhat éve vagyok képviselő, voltam már polgármesterjelölt akkor is, amikor előre lehetett tudni, hogy nem nyerhetünk.

– Most viszont biztosnak látszik a győzelem az ellenfelek megosztottsága miatt?

– Az ellenfeleket soha nem szabad lebecsülni, ugyanakkor valóban igaz, hogy a jelöltlisták egyre szürkébbek. Látszik, hogy az emberek elfordulnak a politikától. Az igaz, hogy a megosztottság könnyíti a dolgunkat, ám úgy gondolom, nem megnyugtató ez a politikai helyzet.

– Sokan meglepődtek viszont a jobboldal szövetségén, hiszen a korábban önök által feljelentett Szabó Miklós is a képviselőjelöltjük.

– Mindig is harcostársak voltunk. 2006-ban például a közreműködésemmel adta át a Fidesz az akkori szövetségesének a polgármester-jelöltséget, így lett Szabó Miklós városvezető. Négy éven át segítettük a munkáját. Egy ügy van, amiben nem értettünk egyet és kötelességünk volt megtenni a jogi lépéseket. Ebben továbbra sem fogunk egyetérteni. Minden másban viszont igen.

– Az egyik körzetben az eddigi képviselőjük a Fidesz jelöltjével szemben indul. Miért váltottak?

– Több körzetben, köztük a sajátomban is új jelölteket indítottunk. Így volt ez a tízes körzetben is. Próbáltunk megegyezni Faddi Horváth Pállal is. Egy ideig erre volt fogadókészség a részéről, ám ez időközben megfordult. Az alapszabályunk szerint így kizárta magát a pártból.

Dr. Árvay István

Dr. Árvay István
– Az egyik nagy vállalásuk, a sportcsarnok építése máig nem indult meg. Mikor lehetnek ennek látható jelei?

– A jövő héten elindítjuk a kivitelező kiválasztását és rövidesen elindulhat az építkezés. Az önrész megvan az Országgyűlés döntése nyomán. Az MTE nyerte el a társasági adó gyűjtésének lehetőségét, ám a szabályozások miatt idáig nem tudták összegyűjteni a szükséges összeget. Ennek ellenére részekre bontva elindítjuk az építkezést.

– Az elmúlt hónapokban látványosan felgyorsultak az útépítések. A választások után is marad ez a lendület?

– Ezt az ütemet és technikát akarjuk tartani a jövőben is. Most teljes burkolatfelújítással javítjuk az utakat. Ez évi mintegy 300 milliót jelent, így néhány év alatt látványos eredményt érhetünk el az úthálózatban.

– Milyen elképzelései vannak még a következő ciklusra?

– Egyik legfontosabb a közintézmények belső rekonstrukciója és környezetükben a parkolási gondok megoldása. Nyitottnak kell lennünk továbbá a közszolgáltatásokkal, illetve térségfejlesztéssel kapcsolatos várható feladatokra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!