Ady után költségvetés Dunakilitin

Meggyőző fölénnyel utasította maga mögé a hat ciklus óta a nagyközséget vezető Szokoli Sándort kihívója, Kovács Andor Tamásné.

Mészely Réka - Kisalföld napilap

  
Néhány napja még Adyt tanította, és hatodikosaival készült az október 23-i irodalmi műsorra. Ma már Dunakilitit irányítja Kovács Andor Tamásné. Végül a választók 201 szavazatkülönbséggel a településen 23 éve élő és a helyi iskolában tanító pedagógusnak szavaztak bizalmat a hat ciklus óta polgármesterkedő Szokoli Sándorral szemben.

Vasárnap alakuló ülés: A vasárnapi szentmise után lesz az új dunakiliti képviselő-testület alakuló ülése.
Vasárnap alakuló ülés: A vasárnapi szentmise után lesz az új dunakiliti képviselő-testület alakuló ülése.


– Hatékony, ésszerű, mindenre kiterjedő csapatmunka eredménye a győzelmünk, melyhez sok támogatást kaptunk. A velem együtt induló hat képviselőjelöltből ötnek szavaztak bizalmat a dunakilitiek, akik ezzel a változás mellett tették le voksukat – vélekedik a tizenkét éves képviselői múlttal rendelkező Kovács Andor Tamásné, aki mint mondja, korábban is szorgalmazták már, hogy induljon polgármesterjelöltként.

Az új faluvezető cáfolta elődje minapi nyilatkozatát (Kisalföld, 2014. 10. 15., „Hétfőtől ők már civilek"): „Szokoli Sándor ellene folyó negatív kampányról beszélt, holott mi nem azt hangsúlyoztuk, hogy őrá miért ne, hanem hogy miránk miért szavazzanak.

A zárat valóban kicseréltettük a képviselőkkel egyetértve. Ez nem gyanúsítgatás, hanem óvatosság. Ám elődömnek tapintatosan biztosítottam, hogy kipakolhasson a polgármesteri irodából, ahová én csütörtökön költözhettem be. Továbbá cáfolom azt is, hogy itt széthúzás volt, ellenkezőleg: óriási összefogásról tettek tanúbizonyságot a dunakilitiek."

– Minden dunakiliti polgármestere akarok lenni. A pedagógusi munkámat is szívvel-lélekkel végeztem, és ezt ígérem polgármesterként is – fogalmazott. – Horváth Alajossal, akit alpolgármesternek kértem fel, bejártuk a falut és feltérképeztük az elsődleges teendőket. Évente félmilliárd forintból gazdálkodik a községünk, melyből mintegy százmillió fordítható fejlesztésekre. Ebből szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni – közölte az új faluvezető.     

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!