80 éves mosonmagyaróvári nőt rabolt ki egy házaló, miközben ruhát árult

A román házalót a rendőrök egy óra alatt nyakon csípték a városban.

kisalfold.hu

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság beosztottjaitól október 3-án a délutáni órákban kért segítséget egy helyi idős asszony, hogy ismeretlen tettes meglopta - tájékoztatta portálunkat a rendőrség.

A 80 éves mosonmagyaróvári nő az egyenruhásoknak elmondta, hogy egy árust engedett be lakásába. Az öreg néni sírva panaszolta a járőröknek, hogy a külföldi nő ruhaneműket kínált neki eladásra és miután távozott akkor észlelte, hogy pénztárcájából eltűnt a megtakarított pénze.

A megadott személyleírás alapján a rendőrök egy óra alatt a "házalót" Mosonmagyaróváron elfogták és ruházatából az eltulajdonított bankjegyeket lefoglalták.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a 46 éves román állampolgár ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Értékeink védelmében

Gyakran jelennek meg településeinken az úgynevezett házaló árusok. Sajnos azonban nem mindegyikük eladási szándékkal csenget be Önökhöz. Gyakori trükk, hogy rosszullétet színlelve, esetleg a velük lévő kisgyermekre hivatkozva vizet kérnek. A gyanútlan áldozat beengedi őket a lakásába, ők pedig a figyelmet elterelve ellopják a könnyen mozdítható értékeket.

• Ha csengetnek, ellenőrizze, ki keresi, használjon biztonsági láncot, kémlelőnyílást!

• Lehetőleg ne vásároljon semmit a házaló árusoktól! (bizonytalan eredetű áruk, hamisított termékek, jótállás, garancia hiánya, a valós értéknél jóval magasabb ár stb.)

• Ajtaját ne tárja ki idegennek! Gondolja át indokolt-e az idegen jövetele, miért kér iratot, értéket, pénzt Öntől!

• Az értékekeit ne hagyja elől, zárja el, lehetőleg lemez- vagy pénzkazettákba!

• Legyen jó viszonyban szomszédjaival, ha Ön is figyelmet szentel nekik, ők is jobban fognak figyelni, ha segítségre volna szüksége!

• Ne tartson otthonában nagyobb mennyiségű készpénzt!

• Jelentősebb értéktárgyairól (ékszer, műtárgy, műszaki cikkek stb.) készítsen házileltárt, feltüntetve azok egyedi jellemzőit, leírását, azonosítási számát stb.!

• Soha ne valljuk be senkinek, hogy egyedül vagyunk, és ne áruljunk el magunkról semmit idegeneknek (telefonon sem)!

Amennyiben minden óvintézkedés ellenére mégis bűncselekmény áldozatává vált, kérjük, azonnal értesítse a rendőrséget a 107 vagy 112-es ingyenesen hívható segélyhívó számokon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!