Önkéntes sportolók tették rendbe a Vár-tavat

A gyermekek a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület kajak-kenu szakosztályának tagjai. Szintén ők tették rendbe a közelmúltban a Malom-ági Lajta növényekkel benőtt szakaszát is.

Önkéntesek kis csoportja tette rendbe nemrég a Vár-tavat. A gyermekek a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület kajak-kenu szakosztályának tagjai. Szintén ők tették rendbe a közelmúltban a Malom-ági Lajta növényekkel benőtt szakaszát is.

A két éve alakult szakosztály jelenleg harmincöt gyermekkel dolgozik Mosonmagyaróváron. Edzőjük Salga István, aki maratoni kajak versenyszámban nagy sikereket tudhat magáénak: világbajnok, négyszeres Európa-bajnok, hússzoros magyar bajnok.


A csapat rövid múltja ellenére szép eredményekkel zárta az idei évadot, hiszen a közelmúltban Sukorón megrendezett országos bajnokságon több érmet is szereztek. A gyerekek heti öt alkalommal edzenek, nyári időszakban ez többnyire vizes edzést jelent, ami kiegészül futással, illetve erősítő- és nyújtógyakorlatokkal.

Télen úszni, futni és erősíteni járnak a kis sportolók. A szakosztály a jövőben bővíteni szeretné a taglétszámát, szeretettel várják a 9–10 év körüli érdeklődő gyerekeket. Megtalálhatóak a közvetlenül az Itató szabad strand melletti csónakházban, vagy érdeklődhetnek az [email protected] e-mail címen is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!