Nagy a forgalom, rendőrt kértek püskin

Nyaranta annyira megnövekedett a falu fő útján a forgalom, hogy a polgármester gyakoribb rendőri jelenlétet sürget. A faluvezető a tervekről is beszámolt.

Mészely Réka

A rendőrségtől kért segítséget Makai Jenő püski polgármester a falun Lipót irányába haladó nagy forgalom kezelésére.

– Főként hétvégente óriási a településünkön áthaladó forgalom a nyári időszakban. A Felszabadulás utca egy szakasza az útburkolat rossz állapota miatt amúgy is balesetveszélyes, ám az áthaladó gépjárművek nem hogy a táblán jelzett harmincas korlátozást, de még az ötvenest sem igen tartják be. A rendőrséghez fordultunk, hogy csúcsidőszakban figyeljenek erre a szakaszra jobban – tudatta Makai Jenő. A faluvezetőt az idei megvalósításokról és tervekről is kérdeztük.

– Idén 50 millió forintból gazdálkodunk, melyből 10 milliót tudunk fejlesztésekre fordítani. A Halászival és Máriakálnokkal közös önkormányzati hivatalunk költségvetése is rendben alakul – részletezte.

Nemrég parkosították a helyi patika melletti területet 400 ezer forintból, az egyik utcát pedig 3,9 millióból aszfaltozták le. Nyár végén a községháza melletti tér szépül meg, valamint megkezdődött a temető bővítése, melyhez szükség van a rendezési terv módosítására. Végeztek az óvoda festésével is.

Makai Jenő: A patika melletti zöldterületet nemrég parkosítottuk.

Makai Jenő: A patika melletti zöldterületet nemrég parkosítottuk.
– Az iskola bezárását követően óvodánkat mindenképp fenn kívánjuk tartani. Jelenleg a huszonhét beíratott gyermekből hat kisbodaki. Az iskola épületében megmaradt egy tanterem, kialakítottunk egy falugyűjteményt és régi tanodai eszközökkel rendeztünk be egy másik szobát. Az ingatlanban négy lakást szeretnénk létrehozni a fiatalokra gondolva. A tervek elkészültek, pályázati forrásra várunk. A háziorvosi rendelőre és szolgálati lakásra is felújítás vár – sorolta a falu első embere. Az energetikai korszerűsítésre szintén pályázati támogatásra számítanak. A „község kútját" hamarosan felújítják.

– Elsősorban a faluház szervezésében és a helyi énekkar segítségével rendezünk ünnepeket. Legközelebb augusztus 20-án állami ünnepünkhöz egy családi nap is kapcsolódik – zárta szavait Makai Jenő.

Iparűzési adó
16 millió forint iparűzési adóval tervez idén az ötvenmilliós költségvetésű Püski.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!