Szócska Miklós megtekintette a mosonmagyaróvári kórház felújítását

Szócska Miklós közölte: az orvosok külföldi munkavállalási kedve a 2009-es szint alatt van.

mti


A megújuló kórházaknak orvosmegtartó erejük van - mondta az egészségügyi államtitkár az MTI-nek szerdán, miután a mosonmagyaróvári Karolina-kórház fejlesztésének állásáról tájékozódott a helyszínen.

Szócska Miklós közölte: az orvosok külföldi munkavállalási kedve a 2009-es szint alatt van, és az első negyedéves migrációs adatok csökkenést mutatnak az ápolóknál is.

A nyugati határszélen Ausztria vonzása nagy, de ennek csak egyik eleme a pénz. A másik a szakmai kihívás, tehát egy megújuló kórháznak megtartó ereje is van - tette hozzá.

A Karolina-kórházban jelenleg két uniós beruházás zajlik. Az egyik a sürgősségi ellátó osztály fejlesztése, amelyhez több mint 400 millió forint támogatást nyert az intézmény. Pályázati forrásból újul meg a rehabilitációs osztály is.

Ha ezek lezárulnak, akkor a kórház 21. századi körülményeket biztosít a betegeknek, orvosoknak és ápolóknak egyaránt - mondta Szócska Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!