Orvhalászokat fogtak el Dunaremeténél

A három férfi hajnalban szállt csónakba és a Duna mellékágon nyakazó hálóval tiltott halászati tevékenységet folytatott.

kisalfold.hu


A hédervári körzeti megbízott és a győri halászati szövetkezet halőrei a napokban orvhalászokat értek tetten Dunaremeténél. A három férfi hajnalban szállt csónakba és a Duna mellékágon nyakazó hálóval tiltott halászati tevékenységet folytatott.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

Az intézkedők a náluk lévő műanyag vödörben két hatkilós, méreten aluli harcsát, egy két kilós csukát és egy kárászt találtak. A horgászok a fogás időpontját a naplóba nem jegyezték be, a kifogott harcsákra halfogási tilalom van érvényben.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

A halőrök a negyven méter hosszú és két méter mély hálót a halászat helyén a folyóban megtalálták és a partra hozták. A rendőrök a horgászbotokat, haltartó hálót, horgászjegyeket és a fogási naplót lefoglalták és a három orvhalászt a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították.

A mosonmagyaróvári és halászi horgászok ellen jogosulatlanul halászhálóval vagy más halászati eszközzel elkövetett orvhalászat vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás - közölte a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!