Nevet adnak az új játszótérnek

Csütörtökönként újraindulnak a Kult-Utca programjai a magyaróvári sétálóutcán.

Kézműves-foglalkoztatóval, meseszőnyeggel várják ma délután 3 órától az ovisokat a magyaróvári sétálóutcába, a kicsik a csacsifogatot is kipróbálhatják. Ezzel a gyermeknapi programmal startol idén a Kult-Utca a Belvárosi Üzletkör szervezésében.

– Szeptember elejéig minden csütörtökön színes programra invitáljuk a belvárosba a járókelőket. Hetente szórakoztató zene, valamint helyi és környékbeli kézművesek várják az idelátogatókat. A Fiók Ifjúsági Klub vállalta, hogy hétről hétre játszóházat szervez az érdeklődőknek. Felvettük a kapcsolatot a sakkegyesülettel, így csütörtökönként sakkoktatás is lesz az új Magyar utcai játszótéren – sorolta Varga Csabáné elnökségi tag. Elmondta, a Kossuth-gimnáziummal együttműködve önkéntes diákokat is fogadnak a rendezvények lebonyolítására, ezzel is segítve számukra a pályaorientációt.

Török Katalin és Varga Csabáné, a Belvárosi Üzletkör vezetőségi tagjai: – Nevet választunk a nemrég átadott új sétálóutcai játszótérnek.

Török Katalin és Varga Csabáné, a Belvárosi Üzletkör vezetőségi tagjai: – Nevet választunk a nemrég átadott új sétálóutcai játszótérnek.
Beregszászi Balázs levéltáros vezetésével helytörténeti sétákhoz lehetett csatlakozni. Június 5-én Pollák Rudolf gyűjtő hozza el néhány ereklyéjét, Simon Zsuzsanna pedig Kumpf Antal korabeli fotográfus munkáját mutatja be.

– A Belvárosi Üzletkör belépett a Civil Szövetségbe, és felkínáltuk valamennyi civil szervezetnek, intézménynek, hogy jöjjenek el a Magyar utcába és mutassák meg magukat. A kórusok is jönnek az első hívó szóra, a Hansági Múzeum szakemberei pedig hozzájárulnak mindehhez ötletekkel – hangsúlyozta már Török Katalin elnökségi tag.

A Kult-Utca keretében lesz többek közt egészségnap gyógytornával, orvosi vizsgálatokkal, erős nap erős paprikával és erős emberekkel. Addig is ma délután 3 órától gyermeknap: vetélkedőkkel, zenével. Kiválasztják a nemrég felújított játszótér nevét is. Itt kap helyet idén először a Szigetköz Szatyor. (A kezdeményezést március 21-i lapszámunkban mutattuk be.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!