Autócsodák a Magyar utcán

183 ódon autócsoda gördül végig május 31-én délután a magyaróvári sétálóutcán a 12. Pannonia Carnuntum – Old Timer Rally keretében.

Mészely Réka - Kisalföld napilap


Egy Oldsmobile 44 Speedster 1916-ból a rangidős járgány azon a háromnapos 12. Pannonia Carnuntum – Old Timer Rallyn, mely Győr és Mosonmagyaróvár érintésével hazánkon is áthalad május 31-én.

Ausztria egyik legnagyobb oldtimer-bemutatója május 29-én startol a Fertő tó parti Illmicben, és szombaton érkezik hozzánk – ennek részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.

Autócsodák. 183 oldtimer érkezik május 31-én a Magyar utcába. Fotó: Archívum

Autócsodák. 183 oldtimer érkezik május 31-én a Magyar utcába. Fotó: Archívum

50 autómárka 183 csodajárgánya hajt végig Győr felől az 1-es főúton a mosonmagyar- óvári sétálóutcán jövő szombaton. Hét nemzet versenyzői képviseltetik magukat – hangsúlyozta Hannes Reichetzeder, a rali főszervezője, aki maga is lelkes oldtimergyűjtő.

Az Ausztria és hazánk mellett még Szlovákiát is érintő háromnapos megmérettetésen ötszáz kilométeren kell bizonyítaniuk a versenyzőknek. A régi autókülönlegességek mellett egyébként egy – a gyárból egyenesen ide gördülő – Lamborghini Aventador LP 740-et is megcsodálhatunk, és láthatunk darabokat az Audi ingol- stadti múzeumából is.


A rali főszervezője kiemelte a verseny szerepét a városmarketingben is. Mint mondta, a résztvevői szívesen térnek vissza Mosonmagyaróvárra. A szervezésbe szintén bekapcsolódó Csalló Gábor hozzáfűzte: szombaton délután fél 3-tól félpercenként jelennek meg az újabb járgányok a Magyar utcán. A 183 oldtimert és az útvonalat egy kiadványban mutatják be.
A Mosonmagyaróváron ötödszörre „vendégeskedő" ralihoz a Belvárosi Üzletkör programokkal járul hozzá.

Az egyesület meghívására bemutatkoznak a Mosonmagyaróvári Veterán Egyesület tagjai, május 31-én 9 órától pedig bolhapiac és kirakodóvásár, zene fogadja a Magyar utcába betérőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!