Majális Gazdászbajnoksággal

Háromnapos programsorozat várja a mosonmagyaróváriakat a hosszú hétvégén a Wittmann parkban.

Méhes Ákos - Kisalföld napilap


A május elsejei program reggel 9-kor kezdődik fogatos felvonulással Mosonból át a városon. A parkban szintén reggeltől várják az érdeklődőket a Mofém és a Kühne fúvószenekarok fellépésével, majd a Bojtorján együttes koncertjével. A délutáni színes rendezvényeket követően este 9-kor Balázs Fecó lép színpadra.

A hagyományt újraélesztve a szervezők ismét meghívták az összes hazai agrár-felsőoktatási intézményt, közülük számos helyről jelezték is részvételüket.

Számos érdekes versenyszámban mérik majd össze tudásukat az ország gazdászhallgatói.

Számos érdekes versenyszámban mérik majd össze tudásukat az ország gazdászhallgatói.

Pénteken, a Park Fesztivál első napján az idén húszéves jubileumát ünneplő Hen House zenekaré lesz a főszerep este 9-kor. Az együttes tagjaival egyeztetve lép színpadra a Deák Bill Blues Band, valamint Hobo és Bandája. A szombati nap fő attrakciója pedig Fenyő Miklós élő nagykoncertje lesz.

Minden bizonnyal kuriózumnak számít és számos érdeklődőt vonz majd a Park Fesztivállal együtt megrendezendő Gazdászbajnokság. Ezzel a rendezvénnyel régi hagyományt szeretnének újraéleszteni az óvári gazdászhallgatók. Éppen száz éve, 1914-ben rendezte meg utoljára a kar jog- elődje a Gazdászbajnokságot – mondja Mesterházi Bence, az egyik szervező. Az ország akkori összes agrár-felsőoktatási intézménye részt vett a versenyeken és küzdött a legjobb gazdász címért. Ezt a hagyományt újraélesztve a szervezők ismét meghívták az összes hazai agrár-felsőoktatási intézményt, közülük számos helyről jelezték is részvételüket.

Mesterházi Bence hozzátette: a mostani Gazdászbajnokság már nem csupán a sportról szól, mint száz éve, hanem egyéb különleges és érdekes programot találtak ki a szervezők. Így például minden bizonnyal sok érdeklődőt vonz majd a parasztolimpia. A korábbi években háziversenyként megszervezték már ezt a karon, most azonban szélesebb körben, országos szintű lesz a versengés. A hallgatóknak olyan versenyszámokban kell bizonyítaniuk majd, mint például a csizmarúgás, parasztasszony-cipelés, tojásdobás, talicskatolás, petrencerúdtartás vagy magválogatás. Lesz továbbá „Manitou olimpia", ahol a versenyzőknek rakodógéppel kell söröshordót vinni vagy labdát kosárra dobni. A versenyek mellett állatsimogató, agrárpiac és tudományos előadások is várják az érdeklődőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!