Molnár Tamás (Tomiszka)

2012.09.17. 10:44

Az élet szép, a Péter Geszti

Akiknek nem mond sokat a címben szereplő szófordulat, azoknak figyelmébe ajánlom az RTL 2 bevezető kampányát, amellyel Geszti Péter újra berobbant a reklámszakmába. Több évnyi kihagyás után idén visszatért és alapító-kreatívigazgatója lett az OKEGO kreatív ügynökségnek, amely magát mémépítő vállalatnak pozícionálja.

Pályáját gyermekszínészként kezdte, majd műsorokat vezetett, dalokat írt és zenekarokat alapított. 1991-ben került az Akció Reklámügynökséghez reklámszövegíróként. Később, ugyanitt már kreatív igazgatóként dolgozott több neves hazai és külföldi céggel. 2006-tól kezdve kivonta magát az Akció Reklámügynökség napi teendői alól, hogy olyan projekteknek szentelhesse az idejét, mint az ARC, a Nemzeti Vágta és a Médiaunió.

A Carnation Zrt.-vel közösen alapított OKEGO kreatívügynökség első munkája az RTL 2 bevezető (Az élet szép, az RTL kettő) kampánya volt.  „Az élet szép, az RTL kettő” vagy „a Fű zöld, az RTL kettő” szófordulatok rövid idő alatt ismerté váltak, és mém-ként kezdtek terjedni az interneten. (Az internetes mém egy olyan kifejezést vagy fogalmat takar, ami divatszerűen terjed embertől emberig az interneten.)

Szeptember 19-én  a győri a Reklámfeszt keretében Geszti Péter bővebben mesél majd a reklámiparban szerzett tapasztalatairól és az új RTL 2-t bevezető kampányáról „A mém hat, az OKE GO” című előadásában.

Bővebb információ a reklámfesztről: www.kisalfold.hu/reklamfeszt

Molnár Tamás

pannako

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!