Mediawave 2015

2015.05.01. 11:33

Mediawave 2015 - Döbörög a fesztivál május 1-jén és 2-án

A műhelyek és egyéb művészeti programok mellett temérdek koncerttel várja a 25. Mediawave a látogatókat a komáromi Monostori Erődben.

kisalfold.hu

Válogatás a Mediawave Együttlét május elsejei és másodikai programjaiból.

Május elsején az elmúlt negyedszázad fellépői, barátai koncerteznek, és fellép a Nat Osborn Band is.

17:00 Colombre Band

A kultikus győri zenekar koncertje, ők ezer szállal kötődnek a Mediawave-hez, és az egykori fesztiválközponthoz, a Rómer Házhoz.

18:00 Geröly Trió

A magyar improvizatív zene nagy öregje, tetterős fiatal titánokkal az oldalán keresi a szabad zene új útjait. Állandó Mediawave fellépő!

20:00 Bujdosó János Trió

A trió már bő két éve a budapesti klubélet igen aktívan koncertező bandája.

19:00 Romungro Gipsy Band - lemezbemutató koncert

A zenekar 2007-ben alakult Csornán, főként lovári és beás cigány népzenét dolgoznak fel saját stílusban, de a dalok között megtalálhatók oláh cigány és magyar népdalok is.

20:00 Drapán’s Blue Devils & régi zenésztársak

Drapán László a győri beat, majd rockzenei élet egyik alapfigurája volt és a hetvenes években vagy tíz évet játszott Győr talán leghíresebb rockzenekarában a Mr. Wágnerben. Élő rock és beat történelem!

21:00 Iva Bittova szólókoncert

A magyar cigány felmenőkkel is rendekező Bittová a kilencvenes években több alkalommal is játszott a Mediawave-en, a győri zsinagógában és Komáromban is. Kétségkívül a fesztivál egyik kulcsfontosságú, ikonikus előadója.

24:00 Nat Osborn Band

Egy véres, magas energiaszintű brooklyni csapat, akik keverik a rock, a funk, a jazz és a soul műfajt a nagyon komoly hangi tulajdonságokkal rendelkező énekessel, Nat Osbornnal.

00:30 Grencsó Ifjúsági Szabadcsapata

A magyar jazz avatgarde legfiatalabb generációja, Grencsó István szellemi vezetésével.


Május másodikán

a zenei műhelyek koncertjei, a népi asztalok, és egy valódi bolgár esküvő mellett fellép Ferenczi György és a Rackajam, az Eastern Boundary Quartet, és a Tapasztalt Ecsetek.

12:00 Megyéről megyére a Mediawave-en a Nemzeti Művelődési Intézettel

Második alkalommal terítenek értékasztalokat a Mediawave fesztiválon a Nemzeti Művelődési Intézet megyei irodái. A megyék egyedi kulturális-gasztronómiai kincseit, valamint a megyei értéktár bizottságok munkáját bemutató értékasztalok mellett mesterségbemutatók, helyi portékák vására, illetve hagyományőrző produkciók is színesítik a Nemzeti Művelődési Intézet „értékőrei" kínálta programpalettát.

18:00 Lepaseree

Az észt Lepaseree népzenei együttest 2014-ben alapították, repertoárjuk főként tradicionális észt népdalokra épül.

18:45 Batyus mennyegző és bolgár asztal

Nem az első alkalom, hogy Mediawave-közeli személyek az fesztiválon kötnek házasságot, jegyzik el egymást. Idén egy bolgár pár – egyikük szociológus, a másik muzsikus – döntött úgy, hogy a rendezvény keretében kelnek egybe.

20:00 Ferenczi György és a Rackajam

Ferenczi György és csapata a Mediawave egyik alappilére, zenei workshopot vezetnek, koncerteznek, és lépten-nyomon megtalálhatók, ahogy beszállnak egy-egy zenei előadásba, vagy épp együtt zenélnek más zenészekkel.

21:00 Eastern Boundary Quartet

A new york-i avantgarde zene jelentős párosának találkozása a közép-kelet–európai lüktetéssel, a hazai ethno-jazz műfaj két erőteljes egyéniségével. Rögtönzések, zenei párbeszéd, improvizáció.

23:00 Tapasztalt Ecsetek

A Wahorn András vezetésével fellépő Tapasztalt Ecsetek a szórakoztató, fúziós jazz és a kortárs zene határain egyensúlyozó, kalandos, vidám megpróbáltatás. A csapat a Mediawave egyik fontos támogatója, nem csak e koncert esetében, hanem részeikben minden reggel zenés programot biztosítanak az ébredezőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!