Majkában is benne van az X-faktor?

Csodálkozással vegyített rémület ült ki arcomra, mikor megláttam Majoros Pétert swingre ringani az RTL-en szombaton. Csak nem Buci nyomdokaiba lépett?

A két valóságshow-betyárban közös, hogy mindkettő volt már műsorvezető, de míg Stohl András karrierjét megtörte a valódi börtönlét, addig Majka a Való Világ luxusbörtönéből szabadulva töretlenül építi karrierjét 2003 óta. És a többiek? Kihasználták-e a média adta lehetőségeket? Valóságshow szereplők utóélete a teljesség igénye nélkül - intravénásan.

Milyen a médialét a műsor után?

Ha véget ér egy széria, jöhetnek az előre leszervezett diszkós haknifellépések, TV-interjúk, közönségtalálkozók – ezek után már mindenki csak magára számíthat, a csatorna elengedi a kezüket. Az index információi szerint egy-egy valóságshow celeb 130-250.000 forint között rendelhető meg extrákkal: Alekosz lazán udvarol egyet valakinek a közönség soraiból, Gombi hajat vág – ezek bruttó díjak egy-másfél órára, ehhez hozzáadódik még a helyi fogyasztás, útiköltség is.

Akinek bejött

Legjobban Majka, a magyar valóságshow-történet egyik polihisztora, járt a hirtelen jött népszerűséggel.  Rapperként kezdte médiakarrierjét, eddigi mérlege: 1 darab aranylemez, zenei díjak, toplistás dalok. Műsorvezetőként különböző TV csatornákon alkotott, többek közt az Összeesküvők paplanalatti esti kiadásában, az Esküdj című műsorban: itt odáig vetemedett, hogy saját fenekét  mutogatta a kamerának. A ritmusrapuszilgató Majka a vékony modellekre bukik, most a kövérnek igazán nem nevezhető Dundikával él együtt. Az RTL rendesen foglalkoztatja az utóbbi időben, hiszen a bevezetőben említett produkció után nemrégiben meghívták a Heti Hetesbe is.

Ide sorolhatunk még más valóvilágos arcokat: VV Seherezádé újabban pult mögött táncoló DJ-ként repked Párizsból Algériába; de a fiatal rapper, Young G aka VV Béci a youtubera feltöltött videók után már a VIVA TV-ben is megjelent videoklipjével, sőt műsort is vezetett már, bár hivatalos weblapján  az ékezetekkel nagy bajok vannak.

Külön bekezdést érdemel az egészséges gerinc ellenpéldánya, az egy év leforgása alatt három valóságshowban főszereplő VV Alekosz, aki bár már leszálló ágban van - pereskedik az RTL Klubbal, árulja nyereménylakását is - de hónapokig a bulvárlapok címlapján szerepelt. Most befektetésekből és haknikból él.

Bukta, de nem lekváros

Vannak olyan karakterek is, akik aztán bármit csinálhattak, az istennek sem sikerült elérniük az áhított sikert. VV Laci egy – Vitkó László - ugyan megnyerte a fődíjat, de elherdálta, luxusautóját összetörte, eladta a házát, és egy pizzériát nyitott, de az is becsődölt.  Hamar kikopott a médiából . A másik szerencselovagnak, VV Laci kettőnek – Lázár László -  betegsége miatt fel kellett adnia a játékot, és azóta sem tudott magához térni:  többet ő sem nyit éttermet Komáromban, legutóbb 8 milliót bukott egy ilyen akciójával, hiteleit nem tudta tovább fizetni, és el kellett adnia saját és édesanyja családi házát is.

Forrás: http://www.kiskegyed.hu/sztarok/sztori/molnar-aniko-konyvelonek-allt-106686Molnár VV Anikót is foglalkoztatta a média egy darabig, műsora lett, jöttek a celeb pasik bocskorostul, gördült a szekér, de aztán lejtmenetbe került az állandó ’nagy ő-keresésben’ meghasonlott, és szponzorált plasztikai műtéteket halmozó celeblány, aztán szép lassan elfelejtették. Nemrégiben három szépségszakmával jött vissza Las Vegasból, meglátjuk mi lesz belőle.

 

Motorbaleset, pszichiátria, öngyilkossági kísérlet

Sajnos tragédiák is tarkítják a történetet. Idén augusztusban motorbalesetben elhunyt a 40 éves VV Lorenzo, azaz Gerzsényi László, a Való Világ első szériájának sokak által kedvelt játékosa. Szenvedélyes motoros volt, még motorosboltot és quad pályát is üzemeltetett a műsor után.

Emlékszünk még Párkányi Évire, az első magyar valóságshow, a Big Brother győztesére? A nagyszájú fiatal lány nem bírta elviselni a népszerűséget, pillanatokon belül eltapsolta nyereményét, alkoholista lett, szült két gyereket két apától, elméje megbomlott és pszichiátriára került. Júliusban az a hír járta, hogy hazajárhat már hétvégente, de gyámság alatt van.

Nem elég, hogy megverte az egyik bulvárlap újságíróját, még az ereit is felvágta a médiával már korábban megismerkedett Márki VV Zsuzsi, akit a Való Világ 4-ből narancsdobálás miatt zártak ki. No comment.

Háttal a reflektorfénynek

Mészáros Szabolcs, a VV1 győztese dolgozott műsorvezetőként, majd a politika porondján tűnt fel. A pénzügyi szakember hamar rövidre zárta a médiával, nyereményét állítása szerint jól kamatoztatta. Gyukin Milovan 18 éves volt, mikor megnyerte a VV3-mat. Nem szórta el a pénzét, inkább betette a bankba, és közben közgazdász és kommunikációs diplomát szerzett, majd egy online magazin főszerkesztője lett. Emlékszünk még ’vaffankúló’ BB Renátóra, a magyar valóságshow-k történetének első férfi hegesztőjére? Még az ORTT is meghatódott Évivel közös képernyős aktusán: a TV2-nek fél órára fel kellett függesztenie adását 2005-ben – nem véletlenül sorolta ezt a momentumot az index a magyar kereskedelmi televíziózás 10 legsötétebb pillanata közé. Az életművész Renátó most is a vándorélet szerelmese - flamenco gitárjával Londonban, Göteborgban, Olaszországban utcazenélt és fesztiválokon lépett fel az utóbbi időben.

Szorongás, depresszió a „szabadulás” után?

Amint láttuk, nem kifejezetten a médiasikerről szól a valóságshow-vitézek élete. A luxusbörtönbe költözők hasonló problémákkal találják szembe magukat a kiköltözés után, mint az elítéltek a szabadulás után – mondja a pszichológus. A szakember állítása szerint depresszió, szorongás, pánikbetegség, szorongásoldókhoz fordulás várhat az érzékenyebb lelkű játékosokra, hiszen nehezen tudják feldolgozni  a körülöttük megváltozott külvilágot. Viszont azok, akik már korábban megalapozták az életüket, diplomával, szakmával rendelkeznek, könnyebben visszailleszkednek a társadalomba.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!