Lelki útravaló gyerekeknek

2021.06.06. 08:36

23. üzenet – Kőszív – Hússzív

„És adok nektek új szívet, és új lelket adok belétek, és elveszem a kőszívet testetekből, és adok nektek hússzívet. És az én lelkemet adom belétek, és azt cselekszem, hogy az én parancsolataimban járjatok és az én törvényeimet megőrizzétek és betöltsétek.” (Ezékiel könyve 36,26–27)

kisalfold.hu

HOGY TAKARÍTOTTA EL A PARASZT A KÖVET (Igaz történet)

Hatalmas kő feküdt egy város főterén. Nagy helyet foglalt el, s akadályozta a forgalmat. Mérnököket hívtak és megkérdezték tőlük azt, hogy hogyan távolítsák el ezt a követ, s mibe fog kerülni.

Egyik mérnök azt mondta, hogy szét kell vetni puskaporral és el kell szállítani darabonként, s hogy ez nyolcezer rubelbe kerülne. A másik azt mondta, hogy henger alakú fán kell eltolni onnan, s hogy ennek hatezer rubel lesz a költsége.

Egy muzsik meg így szólt: – Én eltávolítom a követ, s csak száz rubel lesz az ára.

Megkérdezték a paraszttól, mi a terve. Ezt felelte: – A kő mellett egy nagy gödröt ások; a kiásott földet széjjelterítem a téren, bedöntöm a követ a gödörbe és elegyengetem a helyét földdel.

Így is tett a paraszt, s száz rubelt adtak neki érte, s ráadásul a jó ötletért még százat.

Lev Tolsztoj

A te életedben is van egy olyan probléma, amelyre többféle megoldást kínál a körülötted lévő világ. Az egyik többe kerül a másiknál. A „bölcsek” és az „okosok” jobbnál jobb megoldásokkal ajánlkoznak, de nagy árat kérnek érte. Van azonban egy egyszerű megoldás, csak a józan észre és a szívedre kell hallgatnod. Ez a legegyszerűbb és a leghatékonyabb, és magad és mások számára is igazán hasznos. Tudtad, hogy neked is van egy emberi erővel elmozdíthatatlan köved az életed főterén? Ez a hatalmas súlyú teher a kőszív, amely életed legnagyobb terhe. Ez a kő az emberi önzés, a szeretetlenség. El kell távolítani ezt az akadályt, hogy szabad legyen az út. Ha már megláttad ezt a követ az életedben, és ha meg is akarsz szabadulni tőle, akkor figyelj Jézus ígéretére: „Adok nektek új szívet, és új lelket adok belétek, és elveszem a kőszívet testetekből, és adok nektek hússzívet. És az én lelkemet adom b elétek, és azt cselekszem, hogy az én parancsolataimban járjatok és az én törvényeimet megőrizzétek és betöltsétek.” (Ezékiel könyve 36,26–27)

El kell temetned az önzést, s helyette majd új élet születik benned. Eldöntötted-e már azt, hogy újjászüless? Ha nem, akkor életed minden szereplője (résztvevője), családod, rokonaid, barátaid és minden arra menő látni fogja életed „főterén” az önzés és szeretetlenség szembeötlő kövét. Ettől a szégyentől egyedül Jézus tud megszabadítani. Szüless újjá! Add halálra az önzést, és Jézus új életet teremt benned.

„Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az, a régiek elmúltak, íme, újjá lett minden.” (Korinthusi második levél 5.17)

Szerető barátod: Attila bácsi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!