lélek

2021.04.04. 19:45

HÚSVÉT ÜNNEPÉN

„Áldott az Isten és a mi Urunk Jézus Krisztusnak Atyja, aki nagy irgalmából újonnan szült minket élő reménységre Jézus Krisztusnak a halálból való feltámadása által romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyben van fenntartva számotokra.” (Péter apostol első levele 1,3–4)

Húsvét ünnepén, a Megváltó feltámadása előtt a tanítványok úgy gondoltak Jézus kereszthalálára, mint valami hatalmas kudarcra. Mérhetetlenül csalódottak voltak. Reménytelenség uralkodott el rajtuk, hiszen a halál elválasztotta tőlük szeretett mesterüket. Valahol megérthetjük őket, hiszen kinek a halála lenne reményteljes! Milyen reményt is láthattak volna Jézus szenvedésében, a megaláztatásában, a szégyenletes kereszthalálában?

A mostani időkben is vannak, akik megbetegszenek és meghalnak az új vírus miatt, vagy más betegség miatt, vannak, akik nehéz helyzetbe kerülnek, elvesztik a munkahelyüket, anyagi nehézségekkel küzdenek. Sok reménytelen körülmény vesz körül bennünket is.

Húsvét ünnepén – amikor Jézus haláláról gondolkozunk – feltehetjük a kérdést: Mi értelme volt ennek az egésznek? A Biblia azt válaszolja, hogy Jézus halála nem a legreménytelenebb dolog volt, ami történt, hanem a legreményteljesebb változásokat hozta a világba. Jézus halála és a feltámadása céllal történt, szenvedései értelmet nyertek. Az egész világra hatással volt akkor és hatással van ma is.

1. Elhozta számunkra annak a lehetőségét, hogy nagyon szoros, személyes kapcsolatba lehessünk az élő Istennel.

2. Reménnyel ajándékozott meg bennünket. Bármilyen nehéz helyzetbe kerül is valaki, számíthat a megoldásra.

3. Megszabadított bennünket a bűneink büntetésétől. Ha megbánjuk és megvalljuk rosszaságainkat, Jézus magára veszi ezeket. A kereszten már előre lefizette ezeknek az árát.

3. Továbbá tudhatjuk azt is, hogy a te szenvedéseid és az én szenvedéseim, és mindannyiunk szenvedése ott van Isten előtt és célja van. Nem céltalan az életed vagy bármi, ami veled történik. Olyan jó azt tudni, hogy Istennek van egy csodálatos terve ránk nézve is, a nehézségek, a küzdelmek, a szenvedések ellenére, vagy épp azok által. Jézus azt akarja, hogy megértsd a húsvét üzenetéből azt, hogy ahogy Ő átment minden nehézségen és győzött, így te is győzedelmesen átjuthatsz minden nehézségeden. Hiszen „Minden szenvedésünket Ő is szenvedte” (Ésaiás próféta könyve 63,9)

Hatalmas áldásokat készítette Isten számunkra Jézus halála és feltámadása által. A legnagyobb áldásokat, amelyeket valaha is nyerhetett az ember az életben. Áldások sorozata árad Jézus Megváltó áldozatát keresztül a világra, a te és az én életemre. Ezekből az átadásokból tizenkettőt felsoroltunk Zsuzsa nénivel a napokban készített videónkban, amely a YouTube csatornámon megnézhető Jézus keresztáldozata által nyert ajándékaink címmel.

„Áldott az Isten és a mi Urunk Jézus Krisztusnak Atyja, aki nagy irgalmából újonnan szült minket élő reménységre Jézus Krisztusnak a halálból való feltámadása által romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyben van fenntartva számotokra, akiket Isten ereje őriz hit által az üdvösségre… Jézust, Akit „noha nem láttátok, szeretitek, és noha most sem látjátok, de hisztek benne, és kimondhatatlan, dicsőült örömmel örvendeztek,elérve hitetek célját, a lélek üdvösségét.” (Péter apostol első levele 1,3–9)

Címkék#lélek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!