lélek

2020.10.11. 09:06

KRISZTUS TESTE ÉS VÉRE

„Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van, és én feltámasztom őt az utolsó napon.” (János evangéliuma 6,54)

kisalfold.hu

Biztosan te is szeretsz enni és inni finom dolgokat. Tudod-e, hogy mi lesz a táplálékkal, ami a szervezetedbe jut? A gyomrodban megemésztődik, a bélrendszeren keresztül felszívódik, aztán a tápanyag bekerül a vérbe, és a vérben lévő vörösvértestek elszállítják a tápanyagot tested minden sejtjéhez. Így nyersz erőt például a növekedéshez, de a mindennapi tevékenységeidhez is. A testünk minden pillanatban a vérünk jóvoltából él, mert a vér folyamatosan létfontosságú tápanyagokkal látja el a sejteket. Paul Brand orvos az ember érrendszerét egy csőrendszerhez hasonlítja, ami áthatja az egész testünket és minden egyes sejthez elér. Ebben a csőrendszerben a vér alkotórészei (főként a vörösvértestek) mint kis hajók szállítják mindazt, amire a test sejtjeinek szüksége lehet. A sejteknek nem kell mást tenni, mint elvenni a vérből a megfelelő tápanyagot. Egy emberi testben átlagosan 100.000 km hosszú érrendszer van, ami kb. 30 trillió (12 nulla) vörösvértestet tartalmaz.

A vér alkotórészei nemcsak tápanyagokat és oxigént visznek a sejteknek, hanem takarítanak is. Miután kirakták a szükséges anyagokat, bepakolják a szemetet és elviszik. A szemét között méreganyagok is vannak. Ha a vér nem szállítaná el a mérgeket, nagy bajba kerülnénk.

Brand, aki egyébként ortopéd sebész, kihangsúlyozza, hogy mivel Isten teremtette a fizikai és a lelkivilágot is, nem meglepő, hogy a két világ között rengeteg párhuzam van.

Jézus ezt így fogalmazza meg: „Bizony, bizony, mondom néktek: ha nem eszitek az Emberfia testét, és nem isszátok a vérét, nincsen élet tibennetek. Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van, és én feltámasztom őt az utolsó napon. Mert az én testem igazi étel, és az én vérem igazi ital. Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, az énbennem marad, és én őbenne. . . . A Lélek az, aki életre kelt, a test nem használ semmit: azok a beszédek, amelyeket én mondtam nektek: Lélek és élet.” (János evangéliuma 6,53–55)

Ezt nemcsak az úrvacsorára mondja Jézus, hanem a mindennapi életünkre is. Minden nap hallgassuk vagy olvassuk Isten igéjét, ami az ő testét jelképezi! Ez a lelki kenyér. Az utolsó vacsorán elfogyasztott szőlőlé Krisztusnak a Golgotán értünk kifolyt vérét jelképezi. Hiszen Jézus értünk és helyettünk meghalt a kereszten. Biztos te is minden nap követsz el valamilyen rosszaságot: türelmetlen vagy a testvéreddel, elfelejtesz valamit, mérgeskedsz. Ha megbánod ezeket, gondolva az ő áldozatára, az érted kifolyt vérére – erre mondja azt, hogy „aki issza az én véremet”, azaz elfogadja az én áldozatomat, és hittel megvallja a bűneit, annak szívesen megbocsátok.

Szerető barátod: Attila bácsi

Tel.: 30/2-26-27-28

Címkék#lélek
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!