HÁLÁS ÉLET

Gondold át, mi mindent kaptál, és legyél hálás érte!

„És mindent, amit csak tesztek szóval vagy tettel, mindent az Úr Jézus nevében tegyetek, általa hálát adva az Atya Istennek.” (Kolosszeiekhez írt levél 3,17)

A múlt heti üzenetben azzal búcsúztunk el tőled, hogy legyél hálás Jézusnak és legyél hálás mindenkinek, akitől szeretetet és jót kapsz. Sikerült hálásnak lenned? Vagy szerettél volna, de nem tudtad, hogy hogyan is kell így élni. Jó dolog az, ha már érezzük és gondoljuk a hálát, de igazán akkor az igazi, ha ki is tudjuk fejezni szavakkal, cselekedetekkel. Miért fontos ez? Mert kaptál valamit, ami jó, ami gazdagít. Gondoskodást, figyelmet, időt, szeretetet, tárgyi dolgokat. Ez nem természetes. Sok gyerek úgy gondolja, hogy neki járnak dolgok, hogy természetes, hogy kap valamit.

Mint például az a kislány, akit anyukája a tél elmúltával elvitt egy nagy bevásárlásra. Mindenféle szép új ruhát kapott. Iskolait, ünneplőt, otthonit, hogy mire jön a jó idő, ne a régi, félig kinőtt, vagy már kissé elnyűtt tavalyiakat kelljen elővenni. Ő válogathatta ki, hogy milyeneket szeretne. Annyi mindent kapott, hogy mire anyukájára került volna sor, már nem maradt pénz a ruhára szánt keretből. Így hát neki még várnia kellett a következő fizetésig, hogy magára is költhessen. Örömmel elfogadta ezt, csak akkor szomorodott el, amikor kislánya másnap elkezdett nyafogni, elégedetlenkedni, hogy melyik ruha nem tetszik neki, melyikben érzi magát kényelmetlenül.

Mit kellett volna tennie ennek a kislánynak? Először is meggondolnia, hogy mit is kapott. Aztán szóban megköszönnie ezeket. Majd aszerint viselkednie, cselekednie, hogy azzal az édesanyjának ne okozzon szomorúságot. Hallottad már azt a szót, hogy szeretettartozás? „Senkinek semmivel ne tartozzatok, csak azzal, hogy egymást szeressétek!” Miért tartozunk ezzel? Mert Jézustól felmérhetetlenül nagy szeretetet kaptunk, az Ő áldozata által, és kapunk ma is. Életet, erőt és minden jót. Azt kéri, várja, hogy hálánkat úgy fejezzük ki ezért, hogy mi is szeretettel vagyunk mások iránt. Hogyan fejezhetjük ki a szeretetünket, a hálánkat?

Köszönő szavakkal és szeretetteljes cselekedetekkel. Pl. belátva, hogy szüleid mennyit fáradnak érted, nyafogás nélkül örömmel elvégzed a kötelességeidet. A tanulást, a szobád rendbetételét vagy bármit, ami a te feladatod a családban. És persze időnként átvállalsz feladatokat a családtagjaitól, hogy könnyíts a dolgukon. Vagy kedveskedsz valakinek rajzzal, üzenettel, meglepetésekkel. Mindezt akkor tudod örömmel megtenni, ha meggondolod, mennyi minden kapsz. Az ige azt mondja: „meggondolás őrködik feletted, értelem őriz téged” (Példabeszédek könyve 2,11) Megőriz az önzéstől is.

Gondold át, mi mindent kaptál, és legyél hálás érte!

Szerető barátaid: Attila bácsi és Zsuzsa néni
[email protected]
Tel.: 30/2-26-27-28

Címkék#lélek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!