A SZERETET JÓSÁGOS

A te jóságodra is szomjaznak a körülötted élők.

„A szeretet… jóságos.” (1 Korinthus 13,4)

A NYUSZI, AZ ŐZIKE, MEG A RÉPA

A nyuszinak elfogyott az ennivalója, útnak indult hát, hogy szerezzen valamit.

Egyszer csak boldogan kiáltott fel:

– Hohó! Két répát találtam!

Csak az egyik répát ette meg. A másik megmaradt. Azt gondolta a nyuszi:

– „Az őzikének bizonyára nincs mit ennie. Elviszem neki ezt a répát, hadd lakjék jól!"

Szaladt a nyuszi az őzike házához, de az őzike nem volt otthon. Otthagyta hát a nyuszi a répát. Az őzike azért nem volt otthon, mert ő is éppen eleség után járt.  Talált is ennivalót, és örömmel vitte haza. Amikor visszatért a házába, meglátta a répát, és nagyon elcsodálkozott: – Hát ez, hogy került ide?

Az jutott eszébe: – A nyuszinak bizonyára nincs mit ennie. Elviszem neki ezt a répát, hadd lakjék jól! Szaladt az őzike a nyuszi házához. A nyuszi azonban már jóllakott, és aludt édesen.  Az őzike nem akarta fölkelteni a nyuszit, letette hát a répát, és elment.  Fölébredt a nyuszi, s nagyra nyitotta a szemét csodálkozásában:

– Ejnye, visszakerült a répa! Nohát! – gondolkozott egy keveset, aztán elmosolyodott:

– Milyen jó az én barátom!

A „szeretet jóságos” – olvashatjuk a szeretet himnuszában. A jóságos ember figyel a másik érdekeire, fontos a másik szükséglete. Ahogy Erich Fromm írja: „A szeretet cselekvő törődés annak életével, akit vagy amit szeretünk.” Mindannyian szomjazunk a jóságra, a segítőkészségre, a kedves szóra. Jézus maga mutatta be a jóságot. „Széjjeljárt, jót cselekedve, és meggyógyította mindazokat, akik Sátán elnyomatása alatt sínylődtek.” (Apostolok cselekedetei 10,38) Egész falvak voltak, ahol minden otthonban elnémult a betegek jajszava és sóhaja, mert Jézus minden betegséget meggyógyított, amint áthaladt vidékükön. Szeretet, irgalmasság és együttérző részvét nyilatkozott meg minden tettében. Szíve rokonszenvvel fordult az emberek felé. A legszegényebb és leginkább megvetett emberek sem féltek Jézushoz közeledni. Még a kisgyermekek is vonzódtak hozzá. Örömmel ültek le a lábához, az ölébe, hogy j óságos arcába nézhessenek.

A te jóságodra is szomjaznak a körülötted élők. Szüleid, testvéred, osztálytársaid, mindenki, aki a környezetedben van. Bátran kérd Jézust, hogy formálja szívedet jóságossá, amilyen az Övé! Örömmel segít neked. A következő igéket vésd a szívedbe:

„Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki őbenne bízik.” (Zsoltárok könyve 34,9) „Áldlak téged örökké …, mert jóságos vagy.” (Zsoltárok könyve 52,11)

„Legyetek pedig egymáshoz jóságosak, irgalmasok, megbocsátván egymásnak, miképpen az Isten is a Krisztusban megbocsátott nektek.” (Efézusiakhoz írt levél 4,32)

„Öltözzetek föl azért, mint az Istennek választottai, szentek és szeretettek, könyörületes szívet, jóságosságot, alázatosságot, szelídséget, hosszútűrést.” (Kolosszeiekhez levél 3,12)


Szerető barátod: Attila bácsi
[email protected]
Tel.: 30/2-26-27-28

Címkék#lélek
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!