A NAGY KÜZDELEM

Nagy küzdelem zajlik az egész világban.

„Harcold meg a hitnek szép harcát, nyerd el az örök életet, amelyre elhívott Isten” (Timóteus első levele 6:12)


TAPASZTALAT

Janika nagyon vágyott a mobiltelefonnal játszani. Neki még nem volt, de amikor csak lehetett elkérte a szüleitől. Ők csak néha adták oda, és megfelelő felügyelettel használhatta. Sok mindent szeretett rajta csinálni.  Felfedezni a működését, játékokat kipróbálni. Aztán elkérte az osztálytársaitól az okos telefonjukat és velük játszott. Mutattak neki a Youtube-on nevetséges videókat. Ahogy így keresgélt a filmek között, rátalált olyan filmekre, képekre, amelyek már nem viccesek voltak, hanem félelmetes, vagy erőszakos, vagy erkölcstelen dolgokat mutattak be. Ez megdöbbentette, félelemmel töltötte el, és zavart okozott a lelkében. Olyan dolgokat is látott, amelyekkel nem tudott mit kezdeni. Szülei előtt szégyellte ezeket a kalandozásokat bevallani. Izgatta az, amit látott, másrészt pedig érezte, hogy nem helyes ilyen filmeket és képeket nézegetni. Nagy küzdelem dúlt a lelkében. Mit tegyen? Vonzotta, de egyben t aszítot ta is ez a világ. Imádkozott. Jézushoz könyörgött, aki válaszolt is neki Pál apostol szavain keresztül: „Amik csak igazak, amik csak tisztességesek, amik csak igazságosak, amik csak tiszták, amik csak kedvesek, amik csak jó hírűek; ha van valami erény, és ha van valami dicséret, ezekről gondolkodjatok. Amiket tanultatok is, el is fogadtatok, hallottatok is, láttatok is én tőlem, azokat cselekedjétek; és a békességnek Istene veletek lesz.” (Filippi levél 4,8-9) Megértette, hogy az ő hatalmában áll az, hogy vagy kinyitja a szívét a bűnös, helytelen dolgoknak, vagy tudatosan elzárkózik előlük.

Nagy küzdelem zajlik az egész világban, a természetben és az ember lelkében is. A háttérben két főszereplő van. Jézus Krisztus viaskodik Sátánnal és az ő angyalaival. Minden ember életében ez a két hatalom küzd. A te hatalmadban áll eldönteni, hogy melyiknek engedsz. Amikor Káin megharagudott Ábelre, mert ő jobb volt nála, akkor az Úr figyelmeztette és ezt mondta neki: „Ha jól cselekszel, emelt fővel járhatsz; ha pedig nem jól cselekszel, a bűn az ajtó előtt leselkedik, és reád van vágyódása; de te uralkodjál rajta.” (Mózes első könyve 4:7 ) A bűnnek is megvan az ideig-óráig való gyönyörűsége – tanítja a Biblia, de az igazság követését megelégedettség és az örömöt kíséri. A bűnt viszont önvád és békétlenség követi. Így van ez a te életedben is. Minden pillanatban egyszerre két irányú törekvést fedezhetsz fel magadban. Sátán vonzását, a lesüllyedés „örömét”, vagy Isten vonzá sát, a felemelkedés vágyát. A te hatalmad van eldönteni, hogy melyiket választod. Ha a Kísértőnek engedsz, akkor egy ideig örömödet lelheted a bűnben, de a nyomában lelkiismeret furdalás, önvád, és békétlenség jár. Jézus követésével viszont örömet szerzel Istennek, embertársaidnak és magadnak is. Békesség és tiszta lelkiismeret a jutalmad. Vigyázz a lelked tisztaságára, mert ettől függ életed boldogsága! „Minden féltett dolognál jobban őrizd meg szívedet, mert abból indul ki [minden] élet!” (Példabeszédek könyve 4,23)

Szerető barátod: Attila bácsi
[email protected]
Tel.: 30/2-26-27-28

Címkék#lélek
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!