A VESZTESÉGBŐL NYERESÉG LESZ

A szerencsétlen hajótörött az utolsó deszkába kapaszkodva kivetődött egy jelentéktelen, lakatlan, kis szigetre.

„Tudjuk pedig, hogy azoknak, akik Istent szeretik, minden javukra van.” (Római levél 8,28)

A FÜSTJELEK

A szerencsétlen hajótörött az utolsó deszkába kapaszkodva kivetődött egy jelentéktelen, lakatlan, kis szigetre. A szigeten kevés volt az erdő és a bokor, viszont annál több a szikla. A hajótörött imádkozni kezdett. Kérte az Istent, hogy mentse meg. Mindennap figyelte a horizontot, hátha megérkezik a kért segítség. Ez így ment hosszú ideig, de nem jött semmi. Kissé kezdett magához térni és szervezkedett. Találékony volt. Kődarabokból kezdetleges szerszámokat készített. Vadászott, halászott és földet művelt. Hosszú fáradságos munka után még tüzet is gyújtott. Épített magának egy kunyhót és raktárt. Így ment ez hónapokig. Az imáit sem felejtette el, de nem jött segítség, pedig nagyon várta. Egy napon a szellő felkapta az égő lángot és kunyhó oldala lángba borult. Sötét füstfelhő szállt az ég felé. Kétségbeesve küzdött a tűz ellen, mert tudta, hogy hónapok munkája forog kockán. Hiába volt min den. Csa k egy vödörnyi hamu maradt az egész munkából. A hajótörött, aki erején felül igyekezett valamit megmenteni, levetette magát a homokba, és keservesen sírt: - Uram, miért tetted ezt velem? Pár óra múlva egy hatalmas hajó kötött ki a kis sziget közelében. Egy mentőcsónakkal jöttek érte. - Honnan tudtátok meg, hogy itt vagyok? - kérdezte a szerencsétlen hajótörött. - Füstjeleket láttunk - hangzott a válasz.  

Bruno Ferrero nyomán
Bizonyára a te életedben is vannak olyan dolgok, amik nagyon fontosak a számodra. Értékesek, mert pl. megdolgoztál értük, mint a történetbeli ember. Előfordulhat, hogy valami ebből tönkremegy, elveszítjük. Ez érthető módon szomorúságot okoz. Nem látunk túl a könnyeinken, de Isten messzebbre lát, nagyobb távlattal rendelkezik. Tudja, hogy mikor minek mi lesz a következménye, és mikor minek van itt az ideje. A veszteségekből valami nagyobb dolgot tud felépíteni, amire nekünk nagyobb szükségünk van. Ez a férfi imádkozott szabadulásért és meg is kapta, és igazán már nem volt szüksége arra, amit elveszített, a szabadulás után. Életed mai gondjai a jövő kegyelem füstjelei. „Tudjuk pedig, hogy azoknak, akik Istent szeretik, minden javukra van.” (Római levél 8,28)

 Szerető barátod: Attila bácsi
[email protected]
Tel.: 30/2-26-27-28

Címkék#lélek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!