MI AZ ÉLETEM ÉRTELME?

Ne engedd, hogy elbizonytalanítson a körülötted levő világ.

"És Isten világosítsa meg értelmetek szemeit, hogy tudhassátok, hogy mi az Ő elhívásának a reménysége..."  (Efezusi levél 1,18)  

TAPASZTALAT

Egy lány így vall internetes blogján: Akik látnak, talán azt hiszik, hogy minden rendben van az életemben. Jó gyermekkorom volt, színvonalas iskolába jártam. Most 24 éves vagyok, végzős egyetemista. Egészségem kifogástalan, jól nézek ki. Ennek ellenére gyűlölöm az életet. Úgy érzem, semmi értelme. Lehangol, ha arra gondolok, hogy nyugdíjas koromig egy unalmas munkahelyen kell dolgoznom. Reggel, amikor felébredek, újra csak álmodnék. Milyen jó lenne mindig aludni. Semmi okom nincs reggel felébrednem és felkelnem az ágyból. Üresnek érzem magam. A szórakozás sem nyújt semmi örömet. Mások azt tanácsolják, hogy várjam a jövőt. De minden létező dolog értelmetlennek tűnik előttem. Belebetegedtem a várakozásba... Életem boldogtalan, üres és értelmetlen. (Lucian Cristescu: Kezdj el élni! 9. o.)  

Nemrég a The Telegraph című lap nyilvánosságra hozta, hogy Angliában a legtöbb 16 és 25 év közötti fiatal értelmetlennek látja az életet. Meglepő, hogy 2000 fiatal közül majdnem a fele (46%) már a pillanatnyi ajánlatoknak sem tud örülni, és értelmetlennek látja, hogy élete tovább folytatódjék. Ennek az életfelfogásnak a következménye magától adódik: az angol fiatalok 27%-a depresszióban szenved. Ez az arány jellemzi a magyar fiatalokat is. Mi lehet ennek az oka? Biztosan te is tapasztaltad magadban az értelmetlenség érzésének a kísértését, mely kísértés az élet Ellenségétől származik. Értelmes cél és indíték nélkül valóban értelmetlen az élet. Hallgass inkább az Élet Fejedelmének szavára! Jézus Krisztus azért jött erre a világra, hogy értelmet adjon az elbukott embernek. Így neked is. Tartalmas, boldog életre hív, amelynek célja van és értelme: szeretetet adni és kapni, mert "Isten a szeretet ." (Ján os első levele 4,8) "Mert az Ő alkotása vagyunk, teremtetvén [Általa] a Krisztus Jézusban jó cselekedetekre, amelyeket előre elkészített az Isten, hogy azokban járjunk." (Efézusi levél 2,10) Ne engedd, hogy elbizonytalanítson a körülötted levő világ, és a bizonytalan kortársaid! Ha benned biztos céltudat van, akkor Jézushoz hasonlóvá válsz. Ez a legszebb cél, amit csak elképzelni lehet. Bátorságot kívánok neked ehhez a döntéshez. Ne engedj a kiábrándult világ szavának! Kövesd a Megváltót!  

Szerető barátod: Attila bácsi
[email protected]
Tel.: 30/2-26-27-28

Címkék#lélek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!