SZÉPSÉG ÉS SZÖRNYETEG

Te mit választasz? A szabadságot vagy a bűn rabságát?

„Azért ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek.” (János evangéliuma 8,36)

A HERNYÓ ÉS A LEPKE

Bizonyára láttál már hernyókat. Milyennek találtad őket? Némelyiknek egész szép mintája van, mégsem gondoljuk őket igazán vonzónak. Sőt vannak, akik kimondottan visszataszítónak tartják ezeket a lényeket. Főleg ha arra gondolunk, hogy hogyan araszolgatnak, és rágnak meg mindent, ami útjukba kerül. Nem kímélik a gyümölcsfák leveleit sem. Hatalmas pusztításokat tudnak végezni. Nem véletlenül lett a hernyó a káros, bűnös, önző életnek a jelképe. Na, és hogyan álltok azokkal az élőlényekkel, amelyek a hernyókból alakulnak ki?

Tudjátok-e, hogy mi lesz belőlük? Gyönyörű pillangó. Színeivel, kecsességével, röptével, sokszínűségével szinte elkápráztat bennünket. Nem véletlenül lett a lepke a szabadság és az újjászületés jelképe a művészetekben.

Nekem a kedvencem a fecskefarkú lepke és a kék boglárkalepke. Persze egy csomó fajtát nem is ismerek, mert annyiféle van.

Tudjátok-e, hogyan lesz a hernyóból pillangó? A hernyó bebábozódik, és a bábban lebomlik sejt szintre, majd teljesen új szerkezetű élőlény épül fel belőle. Persze nem magától, hanem Jézus csodálatos terve és hatalma által, amit ebbe a parányi lénybe belehelyezett. A rágó szájszerv helyett szívó szájszerv, pödör nyelv alakul ki, a hernyóláb helyett kecses ízeltláb, nem is beszélve a pompázatos színű szárnyról. Ezt a csodát a tudomány sem tudta megfejteni. Egy lényben két életforma lehetősége van elrejtve. Egy hernyó és egy pillangó. Egy káros, visszataszító és egy ártalmatlan, szép.

Így van ez az embernél is (csak nem ilyen látványos kívülről). Lehetünk önzőek, követhetünk el bűnöket, és így rossz hatást gyakorlunk a környezetünkre. Amikor a szüleid megkérnek, hogy tanulj, hogy pakolj el, és te csúnyán visszaválaszolsz, nem engedelmeskedsz, pedig tudod, hogy ezeket kérés nélkül is meg kellene tenned, akkor a „hernyóformát” mutatod be. És sorolhatnám a példákat. De van lehetőség a változtatásra. A „pillangó-lét” gyakorlására. Csak előtte egy kicsit „be kell bábozódni”. Mire gondolok? Arra, hogy el kell vonulni, elcsendesedni, a külvilág zajától, minden zavaró körülménytől távol kell lenni egy kicsit, ahogy a hernyó a bábban. Itt a csendességben Istennel ketten lehetsz. Őszintén elbeszélgethetsz vele, kérheted őt, alakítson át. Újjászülethetsz az ő jelenlétében, az ő igéje által. Széppé, kedvessé változhatsz, és gyakorolhatod a „pillangó-létet” környezeted örömére és gyönyörűségére. Jézus ezt mondja: ̶ 2;Bizony, bizony mondom nektek, hogy mindaz, aki bűnt cselekszik, szolgája a bűnnek… Azért ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek.” (János evangéliuma 8,34, 36)

Te mit választasz? A szabadságot vagy a bűn rabságát? Ugye, sokkal jobb szabadnak lenni? Gyakorolod hát magad a jó cselekedetek szabadságában!

Szerető barátaid: Attila bácsi és Zsuzsa néni

Címkék#lélek
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!