TÖLTS IDŐT JÉZUSSAL ÉS SZERETTEIDDEL!

Péntek este volt. Épp olvastam a gyerekeimnek a kanapén.

„Ha a világosságban járunk, amint Ő maga a világosságban van: közösségünk van egymással…” (János apostol első levele 1, 7)

TAPASZTALAT

Péntek este volt. Épp olvastam a gyerekeimnek a kanapén, nagy békességben és örömben, hogy végre együtt lehetünk. Hirtelen megszólalt a telefon! Mivel vártam valakinek a hívását, sejtettem, hogy ki az, ezért megkértem a kislányomat, Veselkét, hogy menjen oda a telefonért. Kislányom föl is állt, el is indult. Az íróasztalomhoz érve lassan, nagyon lassan kezébe vette a telefont, aztán rám nézett; a telefon meg csak csörgött, csörgött; újra a telefonra nézett, aztán megint rám; majd nagyon lassan elindult felém. Megállt, és azt kérdezte a telefonnal a kezében: „Anyuci ugye nem érsz most rá?” Éreztem, hogy mit akar üzenni ezáltal. Felnéztem Veselkére, és ezt mondtam „Nem kislányom, most nem érek rá, nektek olvasok. Ti most fontosabbak vagytok”. Nem szerettem volna bármi mással megszakítani a velük való együttlétet. Tudtam, hogy arra van szükségük, hogyha velük foglalkozom, akkor minden mást kizárva csak rájuk figyeljek.

Szeretettel: Pálma

Ugyan így van ez a jó Istennel való kapcsolatunkban is. Amikor Vele vagyunk a családi áhítaton, imádságunkban vagy az istentiszteleten, csak rá figyeljünk, ne mással foglalkozzunk. Jól látható ez  Márta és Mária történetében (Lukács evangéliuma 10, 38-42). Jézus az apostolaival meglátogatta ezt a baráti családot, Lázárt, Mártát és Máriát. Márta azon aggódva, hogy mivel és hogyan vendégeli meg a Mestert és tanítványait, sürögni-forogni kezdett, hogy ételt készítsen számukra. Közben Jézus tanítani kezdte az apostolokat és a barátait. Mária érdeklődve leült Krisztus lábához, és a többiekkel együtt hallgatta Őt. Márta felháborodott, hogy nem neki segít a készülődésben, és be is panaszolta Jézusnál. Jézus azonban megfeddte őt, és azt mondta, hogy Mária döntött jól ebben a helyzetben. Ez nem azt jelenti, hogy ne gondoskodjunk a vendégeinkről, hanem tudjunk jól dönteni, hogy melyik helyzetben mi a fontosabb. A mi életünkben is, ha az istentisztelet ideje van, akkor ne a tanuláson , a játékon, a vendégeken gondolkodjunk, vagy ezekért tegyünk valamit, bár nagyon fontosak ezek, hanem találjuk meg ezek helyét és idejét. Nagyon fontos, hogy szánj időt a családi együttlétre is, hogy szüleiddel, testvéreddel együtt legyél. Együtt étkezzetek, játsszatok, beszélgessetek, munkálkodjatok, kiránduljatok, imádkozzatok! Jézus is ott lesz veletek!


Szerető barátod: Attila bácsi
[email protected]
Tel.: 30/2-26-27-28

Címkék#lélek
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!