ISTEN KÜLÖNLEGES ALKOTÁSA VAGY

A jó Isten hasonlóan formált ki téged is.

„Kezeid formáltak engem és készítettek engem egészen köröskörül… Emlékezzél, kérlek, hogy, mint valami agyagedényt, úgy készítettél engem… Bőrrel és hússal ruháztál fel engem, csontokkal és inakkal befedeztél engem.” (Jób könyve 10,8 –11)

TAPASZTALAT

Egy fazekas műhelyében jártunk. Megnéztük, hogyan dolgozik, és hogyan hoz létre különböző használati tárgyakat. Elmesélte, hogy mielőtt az agyagot felhasználná, meg kell tisztítani a szennyeződésektől, az anyagban benne rejlő kis durva kövektől. Láttuk, hogy a megtisztított agyagdarabot erőteljesen odavágta a korongra. Kérdeztük, hogy miért teszi ezt. Azt mondta, hogy azért, mert csak így tapad rá rendesen a korongra, és csak így lehet megformálni. Vízbe mártott ujjaival elkezdte a forgó korongon felhúzni az edényt, aztán újra lenyomta, majd ismét és ismét felhúzta. Megkérdeztük, miért teszi ezt. Azt válaszolta, hogy így távolítja el a levegőbuborékokat az agyagból. Ez pedig azért fontos, mert különben a kiégetésnél – a levegő és az agyag különböző hőtágulása miatt – elrepedne és használhatatlanná válna az edény. Jó volt látni az elkészült szép edényeket, amelyek gondos munkája eredményeként kerültek ki a keze alól.

Te láttál már fazekast dolgozni? Lábával körbe-körbe hajtja a korongot, miközben kezével addig formálja az agyagot, amíg valamilyen edény, vagy más használati tárgy ki nem alakul belőle. Akkor egy dróttal levágja a korongról, kiszárítja, és kiégeti. Gondos odafigyeléssel különböző tárgyakat tud készíteni. Nem véletlen, hogy kancsó, gyertyatartó vagy virágcserép kerül ki a keze alól. Addig alakítja, amíg a tervezett formát el nem éri. Időnként változtat a tervein, mert az agyag minősége megkívánja.

A jó Isten hasonlóan formált ki téged is. „Mint az agyag a fazekas kezében, olyanok vagytok ti az én kezemben!” (Jeremiás könyve 18,6) A fazekas agyagból alkot, Jézus viszont sejtekből, szövetekből, csontból, húsból, izmokból, inakból hozta létre testedet. Minden ember szervezete ugyanazon törvények szerint működik, mégis mindenki más és más. Különbözik a testalkatunk, magasságunk, arcformánk és vonásaink. Még az ikrek sem teljesen egyformák, bár sokszor olyan kicsi az eltérés, hogy csak az édesanyjuk tudja őket megkülönböztetni egymástól.

Ahogy használatra készíti a fazekas az edényeket, úgy Isten téged is határozott céllal alkotott meg. Jó cselekedeteket készített, hogy azokban járj. „Mert az Ő alkotása vagyunk, teremtetvén a Krisztus Jézusban jó cselekedetekre, amelyeket előre elkészített az Isten, hogy azokban járjunk.” (Efézusi levél 2,10) Kérd Jézustól naponta, hogy felismerd aznapi feladatodat! Meghatározta életed célját, ahogy mindenki másét is. „Hogy keressék az Urat, ha talán kitapogathatnák őt és megtalálhatnák, jóllehet bizony nincs messze egyikünktől sem. Mert ő benne élünk, mozgunk és vagyunk.” (Apostolok cselekedetei 17,27–28) Ne feledd, életed legfontosabb célja, hogy megismerd Jézust, és az Ő szeretetteljes képmására átformálódj!


Szerető barátod: Attila bácsi
[email protected]
Tel.: 30/2-26-27-28

Címkék#lélek
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!