TESTED A SZENT LÉLEK TEMPLOMA LEGYEN!

Becsüld meg a testedet! Csodáld isteni alkotásként!

„Avagy nem tudjátok-e, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szent Lélek temploma, amelyet Istentől nyertetek; és nem a magatokéi vagytok? Mert áron vétettetek meg; dicsőítsétek azért az Istent a ti testetekben és lelketekben, amelyek az Istenéi.” (Korinthusi I. levél 6,19-20)

TAPASZTALAT

Többször is megfigyeltem folyópartokon, tópartokon, hogy a gyerekek, amikor strandolnak, kedvenc elfoglaltságuk, hogy a parton a sárral, a homokkal játszanak, nagy élvezettel formálnak homokvárat, gátakat, különféle alakzatokat, állatokat, sőt nemegyszer láttam, hogy embert. Tudtad-e, hogy Jézus is szeret szobrászkodni, sőt Ő a legnagyobb művész. Egyszer egy gyönyörű kertben, ahol minden kész volt az élet számára, agyagból, a föld porából formált egy szobrot. Olyan alakzatot, amely tökéletesen szép volt, és az Alkotóhoz is hasonlított. Nagy gonddal formálta meg nemcsak a külsejét, amint a szobrászok teszik, hanem a belsejét is. Olyan aprólékosan, hogy a milliméter tört részéig is lehatolt. Soha ehhez hasonlót nem csináltak. Amikor kész volt ez a szobor, amely nem más volt, mint egy emberi alak, szép volt, de élettelen. Ekkor Jézus lehajolt az arcához, ajkával az orrnyílásába belelehelte az élet leheletét. Ebben a pillanatban megrándult a test és az élet lüktetni kezdett az emberben. Dobogott a szíve, lélegzett, felpattant a szeme, és az első pillantás, amit látott, Jézus örömteli arca volt.

Vajon miért alkotott Isten ilyen csodálatos testet az embernek? Mi a célja a testeddel? A Szentírás világosan beszél erről: „Avagy nem tudjátok-e, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szent Léleknek temploma, amelyet Istentől nyertetek; és nem a magatokéi vagytok? Mert áron vétettetek meg; dicsőítsétek azért az Istent a ti testetekben és lelketekben, amelyek az Istenéi” (Korinthusi I. levél 6,19-20). Jézus arra alkotta az emberi testet, a tiédet is, hogy temploma legyen, hogy benne lakozzon. De Ő csak akkor teheti ezt meg, ha megengeded Neki, ha behívod az életedbe. Amikor Ádám és Éva bűnt követett el, akkor megromlott az Istennel való kapcsolatuk és az emberi test tökéletessége is, és ez a rontás minden emberre elhatott. Azóta van helytelen életmód, betegség, öregedés, halál. Azóta nem természetes az Istennel való kapcsolat, a helyes életmód. Ezért nekünk kell személyesen döntenünk, hogy hogyan élünk, beengedjük-e Jézust a szívünkbe, átadjuk-e neki testünket, hogy az Ő temploma legyen. (Lásd Római levél 12,1) Ha igen, akkor gondoskodik életünkről, vigyáz a testünkre-lelkünkre. Szeretné megszentelni a lényünket, a tiédet is. Ha átadod neki az életed irányítását, Ő megmutatja, hogy hogyan bánj az Ő templomával, a te testeddel. Felügyeli, hogy mit mikor és mennyit egyél, hogy mikor pihenj, mennyit mozogj, hogyan öltözködj. Figyelmeztet, hogy ügyelj a helyes testtartásra, légzésre, menj a napfényre, hogy igyál rendszeresen vizet és tisztálkodj, hogy tartózkodj a káros szokásoktól. Jézus megváltott bennünket a bűneinkből, de a testünket is megváltotta a betegségektől. „Aki a mi bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy a bűnöknek meghalván az igazságnak éljünk: akinek sebeivel gyógyultatok meg.” (Péter apostol I. levele 2,24) Sőt, a feltámadáskor az Ő önmaga megdicsőült testéhez hasonló, örök életre alkalmas testtel fog megajándékozni téged.

Becsüld meg a testedet! Csodáld isteni alkotásként! Olvasd el a 139. Zsoltárt és Dáviddal együtt köszönd meg Istennek, hogy ilyen testtel ajándékozott meg téged!

Szerető barátod: Attila bácsi
[email protected]
Tel.: 30/2-26-27-28

Címkék#lélek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!