MI AZ AKADÁLYA, HOGY TALÁLKOZZ JÉZUSSAL?

Nem vagyunk egyformák...

„Mert azért jött az embernek Fia, hogy megkeresse és megtartsa, ami elveszett.” (Lukács evangéliuma 19,10)

Találkoztatok már Jézussal? – kérdeztük tegnap a gyerekektől. Azt mondták, hogy nem találkoztak. Ő más korban élt, nem ma. Ma vajon találkozhatunk-e Vele? Zákeus, a gazdag vámszedő szeretett volna találkozni Jézussal. Amikor Jerikóba ment Jézus, ahol ő is élt, szerette volna látni, vagy beszélgetni vele. A Megváltót követő tömeg után ment, de alacsony növése miatt képtelen volt meglátni Őt. Testalkata megakadályozta ebben. Nem nyugodott bele, hogy elszalasztja ezt a nagy lehetőséget. Gondolt egyet. Megfigyelte, hogy merre megy Jézus, előre futott és az út mentén álló fügefára gyorsan felmászva, azokon az ágakon helyezkedett el, amelyekről már átnézhetett a tömeg fölött. „És mikor arra a helyre jutott, feltekintvén Jézus, látta őt, és mondta neki: Zákeus, hamar szállj alá; mert ma nekem a te házadnál kell maradnom. És sietve leszállt, és örömmel fogadta őt.” (Lukács evangéliuma 19,5)

Vajon hogyan hatott Zákeusra ez a találkozás? Megtért vagy nem? Csak a kíváncsiságát elégítette ki a Jézussal való találkozás, vagy megváltoztatta az életét? A tettei megadják a választ: „Zákeus pedig előállván, mondta az Úrnak: Uram, íme minden vagyonomnak felét a szegényeknek adom, és ha valakitől valamit patvarkodással elvettem, négy annyit adok helyébe. Mondta pedig neki Jézus: Ma lett üdvössége ennek a háznak! Mivelhogy ő is Ábrahám fia. Mert azért jött az embernek Fia, hogy megkeresse és megtartsa, ami elveszett. (Lukács evangéliuma 19,8–10)

Nem vagyunk egyformák, egyikünk kis növésű, alacsony, mások nagyobbak, magasabbak, vannak soványak és vannak kövérek, az átlagos testalkatról nem is beszélve. Mindegyik ember lehet szép a maga nemében, de időnként azt látjuk, hogy vannak, akik a testalkatuk, testfelépítésük miatt hátrányt szenvednek bizonyos dolgokban. A soványabbak jobban tudnak futni, a testesebbek viszont sok esetben nagyobb erőt tudnak kifejteni.

A testalkatodtól, a magasságodtól, a születési adottságaidtól, de még a foglalatosságodtól sem függ Isten irántad való szeretete. Ő megtalálja a módját annak, hogy veled találkozzon, megszólítson és üdvösségre vezessen. De, ahogy Zákeusnak, neked is meg kell tenned a magad részét. Ő vágyott Jézussal találkozni és tett is érte. Felmászott a fára, befogadta Őt szállásra, vendégségbe hívta Őt, és visszafizette azt, amit másoktól elvett. Te is engedd be Jézust szíved hajlékába, te is rendezd bűneidet, és akkor te is hallhatod Jézus szavát: „Ma lett üdvössége ennek a háznak”.


Szerető barátod: Attila bácsi
[email protected]
Tel.: 30/2-26-27-28

Címkék#lélek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!