LÉGY JÓ MINDHALÁLIG!

Szerinted miért érdemes jónak lenni mindhalálig?

„Légy hű mind halálig, és neked adom az életnek koronáját.” (Jelenések könyve 2,10)

A nyolcadik osztályosoknak házi olvasmányként volt feladva Móricz Zsigmond Légy jó mindhalálig című regénye. Miután elolvasták, a tanáruk arra kérte őket, hogy a regénnyel kapcsolatban vagy attól függetlenül írjanak egy fogalmazást Miért érdemes jónak lenni mindhalálig? címmel.

Egyik lány ezt írta: ebben a fogalmazásban azt fogom leírni, hogy miért érdemes és mit jelent jónak lenni.

Aki mindhalálig „jó”, annak Isten az életnek koronáját fogja adni. Szerintem megéri ilyen nagy célért küzdeni. Isten nem hagyja tudatlanságban az embert, a Bibliában számos helyen le van írva, hogy mit jelent jónak lenni, és mit kell tenni azért, hogy örök életet kaphassunk. Hozok is erre egy pár példát. Jakab apostol ezt írja: „Boldog ember az, aki a kísértésben kitart; mert minekutána megpróbáltatott, elveszi az életnek koronáját, amit az Úr ígért az őt szeretőknek.” (Jakab apostol levele). Jelenések könyvében Isten nagy bátorítást ad az Őt félőknek. Igaz, hogy 10 napig nagy nyomorúságuk lesz, de utána, ha nem hátrálnak meg, örökkévaló örömük. „Légy hű mind halálig, és neked adom az életnek koronáját.” (Jelenések könyve 2,10)

„Ezeket írtam nektek, akik hisztek az Isten Fiának nevében, hogy tudjátok meg, hogy örök életetek van, és hogy higgyetek az Isten Fiának nevében.” (János apostol I. levele 5,13)

Még egy pár tanács a Bibliából: „Mert aki akarja az életet szeretni, jó napokat látni, tiltsa meg nyelvét a gonosztól, és ajkait, hogy ne szóljanak álnokságot” (Péter apostol I. levele 3,10).

Összegzésként: ha kitartunk a kísértésben, hűek vagyunk Istenhez mindhalálig, hisszük, hogy Jézus Krisztus az Isten Fia, nem beszélünk csúnyán, és legfőképpen teljes szívvel szeretjük Istent, elnyerjük az Életnek koronáját.

Szerintem ezért érdemes jónak lenni mindhalálig, hogy Isten örüljön, amikor gyermekét látja, hogy Neki tetsző életet él, és elnyerjük az örök, boldog életet.
Bianka (14 éves)

Szerinted miért érdemes jónak lenni mindhalálig? Örülnék, ha leírnád a véleményedet.

Szerető barátod: Attila bácsi
[email protected]
Tel.: 30/2-26-27-28 (flottás)

Címkék#lélek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!