MIRE TANÍT A TERMÉSZET?

A természet Istennek az emberhez intézett levele.

„Mert ami Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértethető és meglátható…” (Római levél 1,20)

 TAPASZTALAT

Egyik hétvégén kirándulni mentünk a környékben lévő gyülekezet családjaival, fiataljaival. Hajóval átmentünk Füredről Tihanyba, és ott egész nap túráztunk, sétáltunk. A gyerekeknek is nagy élmény volt. Megnéztük a Tihanyi-félszigeten a hegyoldalba vágott barlanglakásokat is, gyönyörködtünk a szép tájban, a kilátásban. A gyerekek sok mindent kérdeztek a természetről, beszélgettünk Jézusról. Megnéztük a babamúzeumot, közös ebédünk alatt jókat beszélgettünk. Este, meglepetésünkre Anita és Gergő a következő levelet küldték:

 Kedves Attila bácsi és Zsuzsa néni!

A mai kirándulásról szeretnék írni. Úgy éreztem, hogy az erdei ösvényen, amikor mentünk át a szélesebb részeken kényelmesen mentem, de ha szűkült az út, akkor úgy éreztem, hogy ha nem figyelnék, könnyen leesnék a szakadékba, bizonytalan voltam, szükség volt a felnőttek segítségére. Számomra ebből az a tanulság, hogy Sátáné a széles út, és Istené a keskeny út. A keskeny úton könnyebb haladni, ha közben támogatjuk egymást. Máté evangéliuma 7,13. Anita

 Tudjátok a mai kiránduláson sokat beszéltem a gyülekezetünk lelkészével, többek között elmondtam neki, hogy a kanyargós utak olyanok, mint az életben, amikor nem látjuk, hogy milyen lesz a jövő, nem tudjuk, hogy mi van a kanyar mögött. A fáknak nagy gyökerei emelkedtek ki a földből, ez pedig a meggyökerezett rossz szokásainkat jelentik, amit csak Jézus tud kiásni.

Amikor megkeresztelkedünk, akkor a horgonyt letesszük és már semmi vihar nem tud minket onnan elvinni. Ezeket tanultam a mai kiránduláson. Gergő

Jó éjszakát nektek!

Szeretettel: Anita és Gergő!

 Kedveseink!

Nagyon-nagyon jól esett, hogy az egész napos kirándulás után, a késői időpont ellenére is megosztottátok velünk ezeket a tanulságokat. Igazi kincsek ezek, mi is tanultunk belőle általatok. Őrizzétek a szívetekben ezeket! Az egész családot üdvözöljük. Jó éjszakát, jó pihenést nektek, és áldott hetet!

Zsuzsa néni és Attila bácsi

 A természet Istennek az emberhez intézett levele. Isten nemcsak a Szentíráson, hanem a természeten keresztül is szól hozzánk. Ha nyitott szemmel járunk, könnyen észrevesszük Istennek a fákba, hegyekbe, virágokba és a mezőkbe írt üzenetét. Fedezd fel, hogy mit mond a Biblia a természeti jelenségekről, növényekről, fákról, virágokról, állatokról! Jézus a természet jelenségeit és tárgyait összekapcsolta lelki tanulságokkal, és mennyei üzenettel. Nagy kaland ezeket kutatni, nagy felfedezések várnak rád, ha nemcsak jársz a természetben, hanem kutatod is azt, hogy mit üzen rajta keresztül Jézus a számodra. Néhány példa: Máté evangéliuma 6,25-34; 3,10; Márk evangéliuma 4, 26-29. Olvasd el ezeket!

 
[email protected]
Tel.: 30/2-26-27-28

Címkék#lélek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!