TEREMTÉS VAGY EVOLÚCIÓ? I.

Nyáron nagy élményben volt részünk, Izlandra utazhattunk...

„Bizony te alkottad veséimet, te takargattál engem anyám méhében. Magasztallak, hogy csodálatosan megkülönböztettél. (Zsoltárok könyve 139,13–14)

TAPASZTALAT

Nyáron nagy élményben volt részünk, Izlandra utazhattunk, ahol egy konferencián vettünk részt. Hívő tudósok egy csoportja tartott előadásokat a teremtés vagy evolúció témában. A beszélgetések arról a nagy kérdésről szóltak, hogy vajon hogyan jött létre a világunk. Véletlenül keletkezett vagy értelmes lény teremtette. Az iskolákban azt tanítják neked is, hogy a világ egy robbanásból jött létre, az élet véletlenül alakult ki, nincs értelmes oka, és célja. Az élőlények egymásból alakultak ki egy egysejtűből, és mi emberek az állatokból származunk. A férgekből, a kagylókból, a halakból, a békákból, a kígyókból, a madarakból, majd az emlősállatokból alakultunk ki. A tudomány eredményei azonban ezt nem támasztják alá. Erről szóltak az előadások.

A fejlődéselmélettel ellentétben a Biblia azt tanítja, hogy Isten az Ő képmására teremtett téged és minden embert. Keresztény biológus tudósok nagyon érdekes előadásokat tartottak az ember felépítéséről, amely ezt a hitünket támasztotta alá. Miért teremtett Isten? Indítóoka a szeretet volt. Életet akart neked adni, mert azt szeretné, hogy boldog legyél, szabad és szüntelenül fejlődj. Sőt örök élettel akar megajándékozni. Életed célja a szeretet gyakorlása, a mások boldogítása, ami téged is boldoggá tesz, és ez felkészít az örök életre.

Neked is választanod kell, hogy mit fogadsz el, melyik válaszban hiszel. Én a Bibliának és Istennek hiszek. Látom, érzem a szeretetét, ha Jézusra nézek, ha Rá gondolok. Őt küldte el a földre Atyánk, hogy megtudjuk, hogy mennyire szeret bennünket. Jézus önfeláldozó szeretete, bűneinktől megváltó áldozata mindennél ékesebben hirdeti, hogy „Isten a szeretet!” Inkább hiszek egy szerető, értelmes lényben, mint a vak véletlenben. És megnyugtató a lelkemnek az, hogy a tudományos kutatások sok bizonyítékot adhatnak azoknak az embereknek is, akik még bizonytalanok a világ keletkezését illetően.


„Bizony te alkottad veséimet, te takargattál engem anyám méhében.
Magasztallak, hogy csodálatosan megkülönböztettél.
Csodálatosak a te cselekedeteid! És jól tudja ezt az én lelkem.
Nem volt elrejtve előtted az én csontom,
mikor titokban formáltattam és alakíttattam, mintegy a föld mélyében.
Látták szemeid az én alaktalan testemet, és könyvedben ezek mind be voltak írva:
a napok is, amelyeken formáltatni fognak, holott egy sem volt még meg közülük.
És nékem mily kedvesek a te gondolataid, Isten, mily nagy azoknak summája.”
(Zsolt. 139:13–16)

Te mit gondolsz a világ, az élet és az emberi lét kialakulásáról? Olvasd el Mózes első könyvének első két fejezetét! Fontos ezen gondolkodnod, mert csak így tudhatod meg, hogy honnan származol, mi a célja az életednek. Ha akarod, írj nekem ezekről!

 

Szerető barátod: Attila bácsi
[email protected]
Tel.: 30/2-26-27-28

Címkék#lélek
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!