HASZNÁLD FEL KÉPESSÉGEIDET ISTEN DICSŐÍTÉSÉRE!

És az élet megjelent és láttuk és tanúbizonyságot teszünk róla és hirdetjük nektek az örök életet...

„Mert az Ő alkotása vagyunk, teremtetvén [Általa] a Krisztus Jézusban jó cselekedetekre, amelyeket előre elkészített az Isten, hogy azokban járjunk.” (Efézusi levél 2,10)

 TAPASZTALAT

Kedves Attila bácsi!

A költészet napi szavalóversenyre készültünk anyával. Előre megbeszéltük, hogy nem azért megyek, hogy első helyezett legyek, hanem azért, hogy a jó Isten szeretetéről bizonyságot tegyek. Ezért sokat imádkoztunk együtt, sokat gyakoroltam a verset és annak elszavalását. Aztán a versenyen a korcsoportomban első helyezett lettem. A verseny után a zsűriből az egyik tanító nénitől, aki az én osztályfőnököm is, ezt az sms-t kapta anyukám: „Gratulálok Jankának, gyönyörűen mondta a verset. Teljesen a hatása alá kerültünk”. Más hetedik-nyolcadik osztályos lányok is nagyon megdicsértek a versmondásáért. Többször, még a tanév végén is megszólítottak a diákok és elmondták, hogy milyen szép volt a vers és hogy milyen szépen mondtam. Azt mondták, tudod, azt, ami Isten lábnyomáról szólt. Jézus megsegített, hogy bizonyságot tehettem az Ő szeretetéről. Örültem annak is, hogy még később is emlékeztek arra, hogy miről szólt vers.

Szeretettel üdvözöllek: Janka (10 éves)

Jankával és a családjával tegnap egy szép napot töltöttünk együtt. Délután elmentünk sétálni egy erdőbe és egy sziklacsúcsra is felmentünk, ahol szép kilátásban volt részünk. Sokat beszélgettünk. Ekkor ismertük meg Janka tapasztalatát. Kértük, hogy nekünk is mondja el a Lábnyomok című verset. Nagy élmény volt hallgatni. Teljes átéléssel szavalta el a verset és éreztük, hogy általa Jézus hozzánk is szólt. Kértük, hogy még egyszer mondja el, és ő ezt is készséggel megtette.

Sok gyermeki produkciót láttunk, amely mögött felfedeztük a magamutogatás vagy a dicsekedés indítékát. A leggyakrabban azt látjuk, hogy nem akar valaki szolgálni a képességeivel, és ez ugyanolyan rossz. Viszont ritkán látni olyat, ahol Isten szeretetét, szépségét, jóságát akarják bemutatni. Ez a legfőbb cél. Vizsgáld meg te is magadat, hogy szavaid, tetteid mögött milyen valós szándék húzódik meg! Szeretnéd-e, ha látnák, hogy milyen ügyes és okos vagy, hogy különb vagy a többieknél valamiben? Vagy pedig Jézus szeretetéből, lelkületéből szeretnél valamit megmutatni másoknak?

„Amit hallottunk, amit szemeinkkel láttunk, amit szemléltünk, és kezeinkkel illettünk, az életnek Igéjéről. És az élet megjelent és láttuk és tanúbizonyságot teszünk róla és hirdetjük nektek az örök életet…” (János apostol I. levele 1,1–2)

 Szerető barátod: Attila bácsi

Lábnyomok

Álmomban Mesteremmel

tengerparton jártam, s az életem nyomai

rajzolódtak ki mögöttünk:

két pár lábnyom, a parti homokon,

ahogy ő mondta, ott járt énvelem.

 

De ahogy az út végén visszanéztem,

itt-amott csak egy pár láb nyoma

látszott, éppen ahol az életem

próbás, nehéz volt, sorsom mostoha.

Riadt kérdéssel fordultam az Úrhoz:

„Amikor életem kezedbe tettem,

s követődnek szegődtem Mesterem,

azt ígérted, soha nem hagysz el engem,

minden nap ott leszel velem.

S, most visszanézve, a legnehezebb  

úton, legkínosabb napokon át,

mégsem látom szent lábad nyomát!

Csak egy pár láb nyoma

látszik ott az ösvényen.

Elhagytál a legnagyobb ínységben?”

 

Az Úr kézen fogott, s szemembe nézett:

„Gyermekem, sose hagytalak el téged!

Azokon a nehéz napokon át

azért látod csak egy pár láb nyomát,

Mert a legsúlyosabb próbák alatt

Téged vállamon hordoztalak!”

 

(Ismeretlen szerző nyomán, Túrmezei Erzsébet fordította)

 

[email protected]
Tel.: 30/2-26-27-28

Címkék#lélek
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!