EVESZETT ÉS MEGTALÁLTATOTT

Jézus is átélte az elhagyatottságot.

„Mert azért jött az embernek Fia, hogy megkeresse és megtartsa, ami elveszett.” (Lukács evangéliuma 19,10)

 TAPASZTALAT

Az elmúlt héten a Balaton partján voltunk, és egyszer csak arra lettünk figyelmesek feleségemmel, Zsuzsámmal, hogy egy 4–5 éves szőke kisfiú, fürdőruhában hangosan kiáltva és keservesen sírva közeledik felénk. Azt kiáltozta, hogy: „Anyu, anyu, anyu, hol vagy”. Megesett rajta a szívünk. Zsuzsám odalépett hozzá egy másik nénivel együtt és nyugtatták, hogy ne féljen, meg van az anyu, majd együtt megkeressük. Aztán abba az irányba indultak, ahonnan jött és pár másodperc múlva már ott is voltak a nagyszülei, és a kisfiú szipogva megnyugodott.

Eszembe jutatta ez az esemény azt, amikor ennyi idős koromban én is elvesztem egyszer. Kicsi voltam, pár éves. Anyukámmal az otthonunktól távol eső boltba mentünk vásárolni, mert csak ott kaphattuk meg azt, amit kerestünk. A boltban nézelődtem mindenfelé, anyukám is intézte a vásárlást, és nem vettem észre, hogy eltűnt, nem találtam. Kimentem a boltból, gondoltam, hogy ott van, de nem volt ott. Aztán jobbra néztem, majd balra, de sehol sem láttam.

Elmentem a szomszédos boltokba, de hiába. Ekkor rám tört a félelem, hogy elvesztem, hogy nincs meg az anyukám! Visszamentem a boltba, hogy hátha visszament ő is, aztán újra ki… és nem volt sehol. Elhagyott lettem, egyedül éreztem magam. Rohangáltam ide-oda. Keservesen sírni kezdtem, kétségbe estem. De mindez csak pár percig tartott, mert valaki megsimogatta a fejemet. Az anyukám volt. Megtalált és magához ölelt. Végre megnyugodtam. Ez volt az első elveszettségem. Mély nyomot hagyott bennem ez a tapasztalat. Bár sokan voltak körülöttem, mégis mindenki idegen volt a számomra.

Jézus is átélte az elhagyatottságot. Az Atyától való elhagyatottságot. Az én elhagyatottságom semmiség volt az Övéhez képest. Mert Ő a kereszten haláig szenvedett ebben, ugyanis a bűn miatti elveszettséget tapasztalta meg. Helyettem és helyetted szenvedte ezt el, hogy megszabadítva vétkeinktől az Atyával való közösséget teremtse meg számunkra. Olvasd el a 22. Zsoltárt, ahonnan Jézus a legnagyobb szenvedésének órájában idézte: „Én Istenem, én Istenem! miért hagytál el engemet?” (Máté evangéliuma 27,46)

Te voltál már elveszett? Jézus azért jött, hogy megkeresse és megtartsa azokat, akik elvesztek. Valójában mindenki, aki nem bánta meg a bűneit és nem fogadta el Jézust, az elveszett. Ha te már megismerted és elfogadtad Krisztust, akkor te is segíthetsz embereknek megtalálni Őt. Ha látod, hogy valaki szomorú, elesett állapotban van, vagy szenved valami miatt, és nem ismeri Jézust, és nincs reménye, segíts rajta! Vezesd őt Krisztushoz, beszélj neki Róla!

Szerető barátod: Attila bácsi
[email protected]
Tel.: 30/2-26-27-28

Címkék#lélek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!