ÖLTSD FEL A MEGIGAZULÁS PÁNCÉLJÁT!

Egy fiú hevesen összeszólalkozott egyik pajtásával...


Vegyétek föl az Istennek minden fegyverét… öltsd magadra a megigazulás páncélját! (Efézusi levél 6,13)
 
TAPASZTALAT

Egy fiú hevesen összeszólalkozott egyik pajtásával, és végre is hatalmas pofont kapott tőle. Dühösen ment haza, és bosszút esküdött másnapra. Mikor azonban szobájában ült, és sötéten bámult a szomszédos háztetőkre, hirtelen ez a gondolata támadt: Mi volna, ha kibékülnék vele, és magamra venném az egész hibát? De mit szólnának ehhez a többiek? Kinevetnének és gyávának mondanának. Csakhogy nem gyávább dolog-e, ha nem merem megtenni, amit akarok, ha megijedek a nevetésüktől? És íme, megindult a nagylelkűség ismeretlen sötét földjére, ahol nem tudhatta, hogy mi vár rá. A szíve úgy dobogott, mint a nagy fölfedezőké. Fölszaladt a lépcsőn barátja lakásához, kopogott, egy nagyot nyelt és annak legnagyobb meglepetésére így szólt: Ugye csodálkozol, hogy eljöttem? Én is. De nagyon szerettem volna bocsánatot kérni tőled, amiért az előbb annyira fölingereltelek, hogy megütöttél. A másik egészen megzavarodott. Hiszen én vagyok a hibás dadogta kérlek, ne haragudjál! Egy pillanatig csend volt a szobában, mialatt ők ketten zavartan néztek egymásra, mintha szégyellnék magukat, hogy a bokszolásnál és a durvaságnál jobb utat találtak. Azután kezet fogtak és játszottak, könyveket nézegettek, de olyan ünnepélyesen, mintha valami nagy dolgot éltek volna át az imént. Az úttörő fiú pedig könnyű és vidám szívvel ment haza este. (F. W. Foerster: Az élet művészete, Bp., 1945. 6. oldal)
 
A LEGNAGYOBB CSATA, AMI RÁD VÁR

Nem könnyű belátni a bűneinket, elismerni hibáinkat. Sokszor észre sem vesszük, hogy vétettünk, csak idő múltával derül ki, hogy megsértettünk valakit egy megjegyzésünkkel, talán már nem is emlékszünk a történtekre. Mások viszont annál jobban. Amikor pedig a szembesítés megtörténik, könnyebb magyarázkodni, visszavágni, indulatba jönni, mint elcsendesedni, megállni, elgondolkodni, mindenekelőtt pedig Jézus tanácsát és vezetését kérni. Megtudni, hogy vajon Ő hogyan látja a történteket. A legnagyobb küzdelem, amit át kell élned ebben az életben elárulom neked, hogy ez vár rád, a saját, önző, részrehajló természeteddel szembeni küzdelem. Én is ezzel küzdök a leginkább. Mindannyiunknak ez a legnehezebb. Ezért adja nekünk Jézus a megigazulás páncélját. Ezen nem tud átütni a sértés, bántás tüzes nyila, megvéd mások szavának kardcsapásaitól, az önérzetességtől. De csak akkor, ha rajtad van. És te sem bántasz meg másokat indulattal, sértő szavakkal, hamis cselekedetekk
 
 el. Hogyan nyerheted el? Csak úgy, ha őszintén, magyarázkodás és önigazulás nélkül beismered Isten előtt és embertársadnak is, ha megbántottad őket, hogy vétkeztél. Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűn mibennünk, magunkat csaljuk meg, és igazság nincsen mibennünk. Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket, és megtisztítson minket minden hamisságtól. (János apostol I. levele 1,9) Ekkor Jézus igazzá tesz az ő megváltó vérének ereje által. Jézus jelleme, szeretete áthat és hit által benned él. Ekkor vetted fel a megigazulás páncélját, ekkor vagy védett az ellenség fegyvereivel szemben. Ekkor béke van a szívedben, és a megnyilvánulásaidban is Jézust tükrözöd. Élj ezzel a hatalmas kiváltsággal, hogy védett legyél!
 
Szeretettel gondolok rád és imádkozom érted, hogy elnyerd az igazság páncélját, mellvértjét: Attila bácsi
 
[email protected]
Tel.: 30/2-26-27-28

Címkék#lélek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!