Legyetek nékem tanítványaim

Abban dicsőíttetik meg az én Atyám, hogy sok gyümölcsöt teremjetek; és legyetek nékem tanítványaim. (János evangéliuma 15,8)

TAPASZTALATOK

A múlt héten arról beszélgettem gyerekekkel, hogy mit jelent Jézus tanítványának lenni. Megkérdeztem tőlük, hogy mikor érezték, hogy Jézus követői, hogy az Ő tanítványai. Dani (11 éves) elmondta, hogy apukája szeretett volna venni egy munkásnadrágot, amiben kényelmesen dolgozhat, de még nem sikerült neki. Ezután nem sokkal később látott a boltban egy olyan nadrágot, amit apukája venni szeretett volna. Gondolkozott, hogy mit tegyen, végül a zsebpénzéből megvette. Más javára lemondott a magáéról – ekkor Jézus tanítványa volt.

Annának (10 éves) Zsankára, a kistestvérére kellett vigyáznia, aki ekkor olyan nyűgös volt, mint amilyen nagyon ritkán szokott lenni. Anyukája kint a konyhában végezte a dolgát, testvére Bianka pedig tanult. Anyukája szólt Annának, hogy tegye tisztába és fürdesse meg Zsankát. Annácska neki is állt a műveletnek, de Zsanka minden módon ellenállt. Amikor vetkőztette, öltözni akart, amikor öltöztette, vetkőzni akart. Minden áron ki akart csúszni a kezéből. Végül Anna elveszítette a türelmét és kikiáltott anyukájának: Mami nem bírom, segítsen Bia! Ő jobban meg tudná csinálni. De anyukája azt mondta. Kislányom, Biusnak tanulnia kell, nekem pedig más fontos dolgom van, neked kell megcsinálni! Tarts ki! Ekkor Annácska legyőzte önmagát és folytatta Zsankával való törődését megtagadta önmagát, szembefordult a rossz érzéseivel, ekkor Jézus tanítványa volt. A mi Tanítónk azt mondta: Ha valaki én utánam akar jönni, tagadja meg magát, és vegye fel az ő keresztjét minden nap, és kövessen engem és ha valaki nem hordozza az ő keresztjét, és én utánam jő, nem lehet az én tanítványom.” (Lukács evangéliuma 9,23; 14,27)

Peti (14 éves) elmondta, hogy a házuktól távol volt, amikor megeredt az eső. Csak egy pulóver volt rajta, és látta, hogy így teljesen el fog ázni mire hazaér. Mit tegyen? Eszébe jutott, hogy imádkozzon. Fohászkodott, hogy álljon el az eső vagy Isten adjon valamilyen megoldást ebben a helyzetben. Alighogy befejezte az imát, megállt mellette egy autó. A nagymamája ült benne, és intett neki, hogy szálljon be, mert elviszi haza. Hálásan köszönte meg Jézusnak a gyors isteni segítséget. A szükséghelyzetben hittel imádkozott ekkor Jézus tanítványa és követője volt.

Zselykével (9 és fél éves) az iskola bejáratánál találkoztam, amikor Annának, Biának és Anyukájuknak átadott egy ajándékot. Mindannyian kaptak tőle egy olyan képeslapot, amit ő szerkesztett. Szép, színes lapokra volt ragasztva egy-egy színesen kinyomtatott virágos kép, és alatta-fölötte írás, amely személyre szólóan volt fogalmazva. Ebben megköszönte Zselyke nekik a szeretetüket, barátságukat és kedvességüket. Mindannyian nagyon meglepődtek és meghatódtak, igen örültek a váratlan ajándéknak. Én sem láttam még ilyet egy gyermektől sem, amit Zselyke most tett. Senki nem kérte Tőle, magától hála és köszönet ébredt a szívében kedves kis barátai és anyukájuk iránt. Amikor Zselyke kifejezte háláját és szeretetét mások iránt, akkor Jézus tanítványa volt.
 
Istennek van egy álma Rólad. Az Ő tanítványának és követőjének szeretne látni Téged, mint aki úgy jár, ahogy Jézus járt ezen a földön. Szoros összeköttetésben az Atyával, aki kimondhatatlanul szeret téged. Jézus tanítványa Jézus segítségét és irányítását keresi, és nem a maga feje után megy. Az Ő szava szerint gondolkodik, beszél és cselekszik. Te milyen tapasztalatokat éltél már át Jézus tanítványaként? Ha gondolod, írd meg nekem!
 
Szerető barátod: Attila bácsi
 
[email protected]
Tel.: 30/2-26-27-28 (flottás)

Címkék#lélek
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!