Jézussal szövetségben élni!

Ma volt a kis érettségim két tantárgyból: történelemből és angolból.


Minden gondotokat ő reá vessétek, mert néki gondja van reátok.” (Péter apostol első levele 5,7)
(Példabeszédek könyve 23,26)
 
TAPASZTALAT
Kedves Attila bácsi!
 
Ma volt a kis érettségim két tantárgyból: történelemből és angolból. A hétvégén azonban, amikor a legtöbbet kellett volna készülnöm, eljöttek a nagyszüleim hozzánk, és így kevesebbet tudtam tanulni. Még jó idő is volt, így lassan haladtam az anyaggal. Ráadásul még a kis érettségim előtt volt az autóvezetés vizsgám, amit sikerült letenni, bár az elején nagyon izgultam. Miután túl voltam rajta, és már nem izgatott, tudtam csak nyugodtabban tanulni. Huszonöt történelem és tizenkettő angol tétel volt. Elkezdtem tanulni és négy tétel kivételével átolvastam kétszer-háromszor mindegyiket. Másnap reggel korán keltem és a maradék angol tételeket vettem át, de nagyon lassan haladtam. Egyértelmű volt, hogy nem tudok végezni. Fél tizenegyre mentem be a gimnáziumba. Sajnos a történelmet és az angolt nem tudtam átnézni, pedig jó lett volna. Próbáltam megnyugodni, Jézushoz fordultam, imádkoztam, hogy olyan tételt húzzak ki, amit tudok. Gondoltam, legalább ezeket átnézem, de ez sem sikerümert hirtelen hívtak be a vizsgára, ugyanis ketten elkéstek és így előbbre hoztak engem. Reggel szüleimmel is imádkoztunk, hogy olyan tételt húzzak, amit tudok, de hogyha nem sikerül, akkor azt is el tudjam fogadni. A 16-os tételt húztam, amely a középkori kereszténységnek kérdéskörét érintette. A kereszténység kialakulása és főbb tanításai, valamint Jézus születése és élete volt a téma. Továbbá, hogy mit jelent a farizeus, a rabbi, a zsinagóga, és Péter apostolról és Pálról, az utazásairól, tanításairól kellett beszélnek. Ezeket gyerekkoromtól tanulom folyamatosan, és ezeket az alapvető dolgokat régóta tudtam. A tanár látta, hogy nagyon tudom az anyagot és végül leállított. Ha mindez nem tétel lett volna, és ha nem tanultam volna, akkor is le tudtam volna vizsgázni belőle. Ennél jobbat még kitalálni sem lehetett volna. Angolból is olyan tételt húztam, amit tudtam. Hálás szívvel köszöntem meg Istenünk gondviselését!
 
Szeretettel üdvözöllek: Ádám (17 éves)
 
Ádámot már régóta ismerem, és ma vasárnap, amikor olvasod ezeket a sorokat, élete nagy eseményének vagyunk tanúi. Szövetséget köt Jézussal, megkeresztelkedik. Már másfél éve készül erre, amely az életének legfontosabb és legnagyobb fordulópontja. Eldöntötte, hogy Jézussal szövetségben akar élni, ráhagyatkozva, benne bízva. Megértette, hogy önmagában nem lehet boldog. Megértette Jézus érte vállalt áldozatát, szeretetét és ez viszontszeretetre késztette. Döntését megpecsételi a keresztséggel, és Urunknak szentelni az életét már ilyen fiatalon. Ekkor szívébe költözik a Szentlélek és onnan vezérli az életét.
Te gondolkodtál e már azon, hogy szövetséget köss Jézussal? Ő hív és vár téged, hogy legyél az ő tanítványa. Ővele boldog, kiegyensúlyozott életet élhetsz, mert minden szükségletedet betölti, és minden helyzetben számíthatsz rá. Gyermek- és ifjú korban is meg lehet térni. Sőt Jézusnak azzal okozol a legnagyobb örömet, ha már ekkor átadod néki a szívedet. Van-e akadálya az életedben ennek a döntésnek? Gondolkodj el ezen a kérdésen!
Mi is együtt ünnepelünk Ádámmal, tanúi vagyunk keresztségének. A mennyben is örülnek: „Örvendezés van az Isten angyalainak színe előtt egy bűnös ember megtérésén.” (Lukács evangéliuma 15,10). Szeretnénk a te megtérésednek is örülni, és jelen lenni a te Jézussal kötött szövetséged örömünnepén is! Hiszem, hogy eljön majd ennek az ideje a te életedben is!
 
Szerető barátod üdvözöl: Attila bácsi
 
[email protected]
Tel.: 30/2-26-27-28

Címkék#lélek
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!