FEDEZD FEL A TERMÉSZET CSODÁIT!

Az üde levegő, a jóleső mozgás, a sok kedves kép, a kelő nap sugarai a szépségek alkotójához, Jézushoz vezettek.

Állj meg és gondold meg az Istennek csudáit!” (Jób könyve 37,13)
„Csendesedjetek és ismerjétek el, hogy én vagyok az Isten (Zsoltárok könyve 46,11)
 
TAPASZTALAT
 
Kedves Attila bácsi!
 
Balatonfüreden üdültünk nemrég. Amikor egy alkalommal a vízparton guggolva nézelődtem, érdekes dolgot vettem észre. Közel a parthoz, a vízben kis gödröcskék, tisztások voltak egymástól nem messze. Nem tudtam elképzelni, hogy mi lehet ez, és csendben figyelve várakoztam. Rövid idő múlva láttam, hogy óvatosan a hínárosból előúszott egy hím naphal gyönyörű színekben pompázva és beállt egy ilyen kis tisztás közepébe. Farkával erőteljes csapásokkal kitisztította a maga területét és várakozott. Az arra felé úszó halakat mind elűzte onnan. Látszott rajta, hogy nagy izgalomban van. Sokáig figyeltem, több mint egy órán keresztül nézegettem és csodáltam, amíg a szüleim a parton sétálgattak. Jézusra gondoltam, hogy milyen szépnek alkotta meg ezt a halat. Én szerintem ez a legszebb Magyarországon található halacska. Kíváncsi voltam, és otthon utánanéztem, hogy miért viselkedik így. Megtudtam, hogy az ívás előtt a hím a farkúszójával gödröt ás, amelynek a nagysága kb. a testhosszának a kétszerese. Ide várja a nőstényt, aki lerakja ikráit, majd aztán a hím őrzi azokat. Elűz minden betolakodót. Azért hívják naphalnak, mert a napfényes vizet kedveli, és azért jön ki a part közelébe, mert ott átmelegíti a vizet a napsugár.
 
Szeretettel üdvözlöm: Ati (11 éves)

Az egyik kora reggel a hozzánk közeli tó körül sétálgattam. Egy vadkacsa család pihent a partközelben. A mama és nyolc kicsinye aludt, fejüket szárnyuk közé dugva, csukott szemmel himbálóztak a tó nyugodt vízén. Hosszan nézegettem őket, gyönyörködtem bennük. Majd a virágzó fák közé sétáltam, lila- és közönséges akác illatozott ott. A fenyőfákon üde hajtásvégek sárgás-zöld színben virítottak. A kökénybokor és más cserjék is virágba borultak. Mocsári gólyahír és boglárka sárgállt a vízparton. Istenünk teremtő hatalmáról, Jézusunk megtartó gondviseléséről szóló zsoltárokat idéztem fel magamban, és halkan énekeltem őket. Friss tavaszi illatok lengtek a levegőben. Örömmel és hálával teltem el Urunk iránt. Rád gondoltam kedves kis barátom! Vajon te mit fedeztél fel a természetnek és a tavasznak ebből a sok szépségből? Vajon gondolsz-e Jézusra, mint teremtőnkre, a természet szépségének alkotójára! Ő arra vágyik, hogy meglásd: a sok szépség hátterében Ő áll, és hív téged. Alkotásaiban az Ő kéznyomát láthatod. Gazdagodj általuk, emeljék szívedet Őhozzá! Tegyenek örömtelivé, boldoggá, hálássá!
Hirtelen észrevettem a tó melletti mezőn két futkározó kutyát. A gazdájuk frizbit dobált nekik, nagy versenyfutást rendeztek, majd a harmatos fűben játszottak és hemperegtek. Feketerigók gyűjtötték az élelmüket, békák kuruttyolással, brekegéssel töltötték be a teret, nagy felfújt hólyaggal koncerteztek, keresték a párjukat, a halak az ívás izgalmában kiugráltak a vízből. Ezen a reggelen az üde levegő, a jóleső mozgás, a sok kedves kép, a kelő nap sugarai a szépségek alkotójához, Jézushoz vezettek.
 
Szerető barátod: Attila bácsi
 
[email protected]
Tel.: 30/2-26-27-28

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!