Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

DAC-stadion, Győr

Győr - A nádorvárosi labdarúgó klubot 1912-ben alapították. A csapat 1979-ig az Erzsébet ligeti pályán játszotta a mérkőzéseit, ám innen el kellett költöznie a mai Petz Aladár Kórház területének bővítése miatt. A jelenlegi stadiont 1978-ban kezdték építeni, majd két évvel később fejezték be.

A klub legsikeresebb időszakában, a 70-es, 80-as években többnyire az NBI/B-ben szerepelt. Akkoriban sok nézőt vonzott a DAC minden mérkőzése, még az is előfordult hogy 10 ezer szurkoló előtt zajlott egy-egy mérkőzés.

A sikerkorszak után jöttek a 90-es évek, amikor a kék-fehérek egyre lejjebb süllyedtek, és hosszú idő után a megyei első osztályban találták magukat. A gazdasági nehézségekkel nem tudott megbirkózni a klub, stadion állapota arányosan romlott a csapat szereplésével.

A DAC-stadion Győrben. A galéria megnyitásához kattintson a képre!

2001-től új időszámítás kezdődött a klub életében. Az Integrál-H Rt.lett a csapat tulajdonosa és főtámogatója. Elkezdődött a stadion rendbetétele, és eredmények is jöttek. Minden évben egy osztállyal feljebb lépve, az NB II-ig menetelt a DAC.

Közben a sporttelep átalakult, a center pálya világítása elkészült. Ezt 2006 októberében egy Integrál-DAC-Győri ETO FC Magyar Kupa mérkőzéssel avatták fel. A stadion mellett még ebben az évben felépült az országban egyedülálló „A" kategóriás, holland rendszerű, villanyvilágításos műfüves nagypálya, amely egycsillagos FIFA minősítést kapott.

A stadionban 1500 ülő, és 4500 állóhely található.

Cím: 9024 Győr, Pápai út. 39.

Telefon: 06-96/517-970

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esterházy kastély, Fertőd

Fertőd - Az Esterházy kastély Magyarország harmadik legjelentősebb épületegyüttese. E barokk… Tovább olvasom