Drámaian nehéz a napi megélhetés

Férjét tavaly nyáron vesztette el, azóta egyedül neveli szellemileg sérült, súlyos beteg fiát Zámolyi Jánosné. Ők is egyike annak az ötven családnak, akiknek a Kisalföld-advent jótékonysági kampány keretében, önökkel együtt szebbé tesszük a karácsonyát.

Mireider Máté

„Kilátástalan a helyzetünk a férjem halála óta" – írta levelében alapítványunknak özv. Zámolyi Jánosné. A súlyosan beteg fiát egyedül ápoló asszony valóban nehéz helyzetben van. Férjével 42 évig éltek küzdelmes, de boldog házasságban, azonban Zámolyi János 2013 júliusában elhunyt. Fiuk, Ferenc 41 éves, születése óta asztmás, autista, folyamatos pszichiátriai kezelésre szorul, ezenfelül nyelési sérve és kettes számú cukorbetegsége is van. Ezek miatt 24 órás felügyeletre szorul.

„Így nem tudok munkát vállalni, a családom pedig nem tud segíteni ebben. A férjem nagyon jó ember volt, ő volt a kenyérkereső a családban, és ezenfelül is rengeteget segített az ápolásban. A sógorom törődik velünk, de neki is megvannak a maga problémái, többet nem várhatok el tőle. Most az összes számlát és mindkettőnk gyógyszereit egyedül kell fizetnem, ami után a fiam diétás ételeire szinte semmi sem marad, és akkor rólam nem is beszéltünk" – foglalja össze Zámolyi Jánosné szomorú történetüket.

A 60 éves asszonynak messze még a nyugdíj, több mint három és fél év, pedig segítene a helyzetükön a járadék, hiszen a diétás étrend miatt sok mindenről kell lemondania Ferencért. Marcalvárosi lakásukban minden a fiú iránti szeretetről árulkodik: az ápoláshoz szükséges gyógyszerek mellett helyet kapnak a játékok is.

„Hiába 41 éves, egy kisgyerek értelmi szintjén él a fiam. Nagyon szeretem őt, és csak egymásnak vagyunk. Igyekszem neki megadni mindent, ami csak tőlem telik."

 Ha támogatást adna vagy kérne

A Lapcom Média Alapítvány várja a jóakarat forintjait. Adományaikat átutalással a 12096705-01312657-00100008-as számlaszámon, illetve az ügyfélszolgálati irodáinkban kihelyezett sárga postai csekkeken is eljuttathatják hozzánk. Az alapítvány segítségét kérő olvasók jelentkezését a Kisalföld-szerkesztőség, 9021 Győr, Újlak utca 4/A postacímre vagy az [email protected] drótpostacímre várjuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!