Kultúra

2014.05.19. 15:30

Ide vidd a srácokat a hétvégén - Gyereknapi programok

Hurrá Gyereknap! Sok-sok program a gyereknek és felnőttnek.

kisalfold.hu




Gyermeknapi kavalkád Beleden

A Művelődési Ház és az Általános Iskola Diákönkormányzata immár 4. alkalommal szervezi meg a Gyermeknapi kavalkádot, melyre szeretettel meghívja és várja a gyermekeket és szüleiket 2014. május 30-án, pénteken 8 - 19 óráig.

Délelőtti programok
8 – 12 óráig:
• A „FotóSzíniStúdió – kreatív megoldások Beleden" című projektek bemutatója
• Akadályverseny az iskolások számára a Gyermeknapi vándorkupáért. A verseny részei: erőemelés, lövészet, tűzoltóverseny, játékos feladatok.

Délutáni programok minden korosztálynak

14 - 18 óráig
Kukac (légvár) és szumó
Élő csocsó
Légvárak, ugrálók
Trambulin
Pónicikli
Kisvonat, fajátékok
Arcfestés, lufi hajtogatás
Versenyek, játékos feladatok

18 -19 óráig
Hórihorgas Hujákolók gólyalábas társulat előadása


Gyermeknapi koncert a Richter Teremben

2014. május 25-én, 10.30 órakor, Gyermeknapi koncertre hívja és várja a Győri Filharmonikus Zenekar az érdeklődő gyermekeket, szülőket és minden zeneszerető győrit a Richter Terembe egy különleges zenei délelőttre.

A hangversenyen bemutatkozik, és a délelőtt egyik különlegességét adja, a milánói Allegro Moderato olasz ifjúsági zenekar, amelynek tagjait  integrált pszichológiai problémával rendelkező fiatalok, hivatásos zenészek alkotják. Az 1999-ben alapított zenekar célja, hogy lehetőséget teremtsen a sérült gyermekek zenei nevelésre, és egy, a zenei terápiával foglalkozó központtá váljon, ezzel is segítve a fogyatékos gyermekek, fiatalok kulturális és zenei nevelését. Zenekarként való fellépésük pedig hozzájárul ahhoz, hogy az egyénileg és a személyre szabott módon elsajátított zenei tudást egymásra is odafigyelve együtt tudják megélni és előadni. Számos rangos helyen volt már lehetőségük a bemutatkozásra, így 2003-ban - mint egyedüli meghívott zenekarként – A fogyatékkal élők európai éve  záró ünnepségén Rómában, a Szent Pál templomban, vagy 2007-ben Brüsszelben, az Európai Parlamentben.



Gyermeknapi koncertjükön Elgar, Grieg, Muszorgszkij, Verdi, egy-egy műve csendül fel sajátos és felemelően érzékeny előadásmódjukban.
A hangverseny második részében, a házigazda, Győri Filharmonikus Zenekar fog zenélni, és előadásukon győri fiatal, tehetséges zenét tanuló gyermekek közreműködésével szólaltatják meg L. Mozart, C. Saint-Saën, W.A Mozart és Vivaldi egy-egy alkotását. Közreműködik Ruisz Alexandra hegedűn, Baross Ádám zongorán és Kovács Bálint blockflötén, vezényel Szabó Ferenc, a Győr Symphonic Band karmestere.
A délelőtt házigazdája G. Scharek Zsuzsa.

Jegyár: Felnőtt 1000 forint, amennyiben gyermekekkel érkezik, úgy minden jegy 500 forint.

A koncert után minden gyermek részére fagylalttal kedveskedünk!

Tűzoltó leszel gyereknap

11 megyei tűzoltóság nyit ki a gyerekenek a megyében május 24-én (szombat).
A részleteket itt olvashatja >>


Városi Gyereknap - Mosonmagyaróvár

2014. május 24.

A Flesch Károly Kulturális Központ, Hansági Múzeum, Fehér Ló Közösségi Ház és a Futura Interaktív Tudományos Élményközpont közös szervezésében

Hansági Múzeum
10.00 óra hivatalos megnyitó a Kékcinke Óvoda műsorával
 Pajer Dirk Thomas magángyűjtő kamara játékkiállítása, retró játékok készítése, rendhagyó  régészóra, udvari népi játékok 
 
Flesch Károly Kulturális Központ és környező területe
14.00 óra „Minden felnőtt gyerek volt egyszer" című rajzpályázat eredményhirdetése
  
14.00-tól „Játékország" a magyar játékgyártás történetét (1945-1989) bemutató kiállítás  - Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum tárlata
  
14.00-tól Nagyi! Te mit játszottál? -  Játszópark   
(népi játékok, bódéjátékok, kürtös kalács készítés a Kalóz Kürtös segítségével)
kedvezményes jegyár a Kozári Vidámpark játékaira 14.00- 18.00 óra között
15.30 MÉTA bajnokság a Lajta Néptánc Egyesület szervezésében

16.00 órakor indul a Family Friss vonat a FKKK parkolójából a Fehér Ló Közösségi Házhoz

Fehér Ló Közösségi Ház
16.30

ÉVSZÁZADOK MESÉI, TÁNCAI
A budapesti Garabonciás Egyesület 50 perces programja évszázadok híres meséiben, népszerű táncaiban kalandozik az ókortól a 17. század világáig. Az előadásban részletek láthatók az együttes egyik leggyakrabban játszott Állatmesék című műsorából, mely La’Fontaine meséiből válogat. Többek között a Nap és a Szél erőpróbája, a nagyravágyó Szajkó esete a Pávákkal és társaival, a Róka és a Gólya lakomájának története, a Tücsök és a hangya meséje. A reneszánsz világát commedia dell’arte komédiásai, képmutogatók és táncosok elevenítik fel.
Az előadásba a közönséget is bevonják, egy-egy Esopus mese szereplői lehetnek és a program végén közös táncolásra invitálják.

Futura Interaktív Tudományos Élményközpont
17.30

Science Show. 1970: időutazás valódi retró játékokon keresztül. Szeretettel várjuk a kíváncsi gyerekeket!

A rendezvény ingyenes.

Ha minden helyszínre ellátogatsz, és a menetlevelet aláíratod, akkor a nap végén meglepetésben részesülsz!

Gyereknap a győri állatkertben

Május 25-én a gyermekeké a főszerep. Erre az alkalomra egész napos programokkal készülnek kicsiknek és nagyoknak egyaránt a győri állatkertben. A vállalkozó szelleműek állatkerti kalandtúrán vehetnek részt, az ügyességi játékok végrehajtása után természetesen az apró ajándékok sem maradnak el.

10 órától az érdeklődők találkozhatnak a Győr Sharks Amerikai Futball SE játékosaival. Illetve a Győri Lövészklub tagjai segítségével a gyerekek közelebbről ismerkedhetnek meg a sportlövészettel.

13:30 óra - Fríz lovas show
14:00-16:00 óra - A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jóvoltából a vállalkozó szellemű gyermekek tűzoltó autót nézhetnek meg, illetve ülhetnek be.
15.00 óra - A kőszínpadon: az Ének iskolája szereplői Kurcz Szandi és Farkas Zsolti
16:00-tól 18:00 óráig fellép a Hello Kid’s zenekar



Egész nap ügyességi játékok: pókhálóZOO, dobálóZOO, virágoZOO, tapogatóZOO , seprűfoci 10:30-18:30-ig MakiZOO: A park látogatói testközelből is megismerhetik az állatkert gyűrűsfarkú maki csapatát . A vállalkozó szelleműek egy sétát tehetnek a makik kifutójában, és néhány finom csemegével is megkínálhatják az állatokat, akik természetesen nagy érdeklődéssel közelednek mindenkihez. Ugyan simogatni nem lehet őket, mégis mindenki pozitív élményekkel gazdagodik a makiZOOból távozva.

„Egy pöttyös, egy csíkos, két recés" Avagy bemutatkoznak az állatkert legújabb lakói. A jaguárkölyök, a tapírbébi és a nemrég érkezett kér fiatal zsiráf.

Napközben megmutatja magát Benji, a láma, és Petra a dromedár akik kijelölt időpontokban a látogatók között sétálnak.
Ezen a napon a gyermekeket jégkrémmel az apukákat hideg sörrel ajándékozzuk meg.

További információ: www.zoogyor.com

Győr - Mesesziget- Gyereknap a Radó-szigeten

Van egy tuti gyereknapi programja?

Küldje be!

[email protected]

Május 25. 10-19 óra - Ismerjük meg és védjük környezetünket!

Gyereknapi program fő témája környezetünk megismerése és védelme lesz. A rendezvényü minden elemével igyekszik hozzájárulni ahhoz, hogy a gyerekek minél jobban megismerjék a minket körülvevő világot!

Színpadi produkciók

11.00 óra - Aranykapu Zenekar gyerekkoncertje
12.00 óra - Játsszunk mesét Füzi Rozival!
14.00 óra - Kovács Gábor muzsikus koncertje
15.00 óra - Játsszunk mesét Dórival! 
16.00 óra - Garabonciás Zenekar koncertje
17.00 óra - Écsi Gyöngyi bábelőadása
18.00 óra - Katáng zenekar koncertje

Apródképző - Hétpróba

Ügyességi játékok a királyi várban. A feladatok teljesítését egy menetlevélen pecséttel igazoljuk, s aki összegyűjtötte a lehetséges pontokat, óránként sorsoláson vehet részt.

Hajózzunk a SZÉLTOLÓ-val

Kalandok egy vitorlás hajón, hétpróbás ügyességi játék, melynek kapcsán ügyességi feladatokat kell megoldani. A feladatok teljesítését egy menetlevélben pecséttel igazoljuk, s aki összegyűjtötte a lehetséges pontokat, óránként sorsoláson vehet részt.

Ne dobd el, csinálj belőle valamit! – kézműves játszóházak

A gyerekek és felnőttek által nagyon kedvelt kreatív játszóházhoz, „kézműveskedéshez" kínálunk sokféle lehetőséget, technikát ezzel a programelemmel.  Különféle kézműves technikákkal, tárgyakkal várjuk a kicsiket és nagyokat. A kreatív foglalkozásokon a gyerekek megtanulhatják, hogyan lehet új játékokat készíteni eldobásra ítélt ruhákból, csomagolóanyagokból. Készülnek ritmushangszerek, papírtárgyak, játékok, kabalák, lakásdíszek.



Könyves sziget

A Dr.Kovács Pál Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtárának munkatársai segítségével  a Szigetköz állataival és növényeivel ismerkedünk. A gyerekek színezhetnek, rajzolhatnak, a mesehősökkel kapcsolatos kérdésekre válaszolhatnak.

Építsünk szélmalmot! - Építő játszótér - MOKKA csoport

Eldobott csomagolóanyagokból, dobozokból, nádból, textilből, papírból, zsineggel megépítenek egy szélmalmot és lakóházakat a gyerekek, felnőtt foglalkozásvezető segítségével. Az alkotásban mindenki addig vesz részt, amíg kedve tartja. Építenek, festenek, lakhatóvá teszik a házakat. Közben beszélgetnek a környezetvédelem fontosságáról.
 
Rómer Flóris Művészeti és történeti Múzeum programja

Hogyan lehetne kisebb a lábam? – kvíz
Kérdések és válaszok gyerekeknek arról, hogyan tudunk takarékoskodni környezetünk kincseivel? Mennyi vizet használok? Mennyit és mit vásárolok? Mit eszem? Hogyan mosok fogat? Hova megyek nyaralni? Mivel járok iskolába? Mibe csomagolom az ajándékot? Hányszor eszem húst hetente? Mivel megyek kirándulni?  Hogyan csökkenthetem a hulladékot?

Zöld Kerék program – környezetvédelemről játékosan

Fifikus fizikus - Mobilis bemutató

A természettudományt népszerűsítő programelem, melyben játékos formában ismerkedhetnek a gyerekek a fizika törvényszerűségeivel, érdekes kísérleteket láthatnak, kipróbálhatnak izgalmas eszközöket, itt a fizika és kémia csupa öröm és kacagás.

Kézzel hajtott fa Körhinta

Táblás játékok
– 15 féle táblás játékkal játszhatnak kicsik és nagyok.

Logikai játékok, óriás társasjátékok – ördöglakatok.

Rendőrségi bemutató a megyei rendőrség bűnmegelőzési osztályának közreműködésével.

Wilfing Áron Egyesület – közlekedésbiztonsági bemutató.


Győr - Vaskakas Bábszínház - Gyereknapi Matiné

Május 25. (vasárnap), 11 óra - A Pincérfrakk utcai cicák (10 órától előadásra hangoló játékok.) A gyerekeknek a belépés ingyenes - előzetes helyfoglalás és jegyvásárlás ajánlott!

Értelmi sérültek gyereknapja a győri állatkerbe

Az ÉFOÉSZ Értelmileg Sérültek és Segítőik GYMS megyei Egyesülete tájékoztatja a fogyatékossággal élő személyeket és kísérőiket, hogy május 29-én tartandó hagyományos Gyermeknapján szakmai jeggyel 150 forintos jegyáron látogathatnak el a Xantus János Állatkertbe.

További információ a 96/824-090-es telefonszámon

Csorna - Gyerekn



Győr - Gyereknap a Plazaban






Győr - Gyereknapok a Mobilisben


Nagycenk - Gyereknap kicsiknek és nagyoknak


Budapest - Négy nap Gyereknap

Első és egyben rendhagyó Gyermeknapi fesztiválját rendezi meg a Pesti Magyar Színház május 22. és 25. között. A négy napos „maratoni" gyermeknapon a legkisebbeké, s a kicsit nagyobbaké lesz a fő szerep, hiszen igazi színházi, irodalmi és kreatív programokkal várják a gyerekeket a teátrumba. A családi- és ifjúsági színház fesztiválján és előadásain a gyermekeknek írt darabok szerzői, valamint egy általuk meghívott író társuk is jelen lesz, ahol a könyvvásáron és börzén túl, a gyerkőcök még dedikálhatják is az írókkal kedvenc, vagy frissen szerzett könyvüket.

Az előadások szünetében és az előadás után játszóházzal várják a gyerekeket: óriási építőkockákkal építhetnek, Kovács Yvette Alida díszlet- és jelmeztervező segítségével ujjbábokat készíthetnek a színdarabokhoz kapcsolódóan, falemezeket színezhetnek, és egyéb játékokkal is elfoglalhatják magukat.

Május 22. - Andersen, avagy a mesék meséje - Szerző: Balázs Ágnes, vendége: Jeney Zoltán

Május 23. - Almaszósz - Szerző: Böszörményi Gyula, vendége: Müller Péter Sziámi

Május 24. - Égigérő fű - Janikovszky Éva Málnaszörp és szalmaszál című regénye és Égigérő fű című forgatókönyvének írója: Szabó Borbála, vendége: Gimesi Dóra

Május 25. - Rumini - Szerző: Berg Judit, vendége: Gévai Csilla


Győr-Likócs - Gyereknap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!