Kultúra

2017.07.14. 01:18

Hétvégi programajánlós - Lajkó Félix zárja a Soproni Ünnepi Heteket + Tízforrás és még több buli

Hegykőn Tízforrás Fesztivál. Falunapok és még sok-sok program.

kisalfold.hu

Irány Hegykő!


Ott volt? Várjuk fotóit az eseményekről: [email protected]


Kaczor és Darázs Magyarkeresztúron

Falunapot tartanak a községben szombaton a sportpályán. A program reggel hét órakor kezdődik a főzőversennyel, melynek délben lesz az eredményhirdetése. Az ebédhez a Bogyoszlói Dalkör nótái teremtik meg a hangulatot. Délután két órakor Kaczor Feri műsorát láthatja a közönség, háromkor lovasbemutató szórakoztatja az érdeklődőket. Négykor Darázs Ádám erősember és társai tartanak bemutatót, majd focimeccset rendeznek és tombolasorsolást. Hat óra után tíz perccel Retro-show szórakoztatja a vendégeket Buch Tiborral és a "2 szoknya, 1 nadrág" Társulattal. Este hét órakor Varga Miklós lép színpadra, végül bál zárja a falunapot.


Fehértói falunap

Falunap lesz a községben szombaton. Az érdeklődőket a Dózsa téren várják a szervezők. A program délben kezdődik, Horváth Ádám és zenekara muzsikál az ebédhez. Egy órakor tartják az ünnepi köszöntőt, kettőkor  Az aranyszőrű bárány című színdarabot láthatják.  Este hétkor Nagy Balázs és Kiss Tünde, a Győri Nemzeti Színház művészei lépnek színpadra.


Zene hajnalig Arakon

Arak falunapra hív szombaton déltől az iskolaudvaron. Közös ebéd után a Csalogató néptánc- együttes, Stark Ádám, az ásványrárói Vadvirág Nyugdíjasklub, a papréti nyugdíjasok, Két Györgyi, a halászi iskola néptáncosai, a dunaszigeti mazsorettcsoport, a Tündérkert Bábszínház, Horváthné Szabó Andrea szórakoztat. Lesz még tombola, zumba, hastáncbemutató és zene hajnalig.


Vízi fesztivál Robival Ásványrárón

Pénteken és szombaton az ásványrárói szobori réten rendezik meg az Ásványrárói Vízi Fesztivált. Pénteken este fél 8-tól az U-HU zenekar, a Hetedik Bekezdés és Piton szórakoztatja a résztvevőket. Szombaton reggel hét órától horgászversenyt tartanak, 9 órakor halételek főzőversenye kezdődik. Délután 4 órakor indul a vízi tákolmányok versenye, a programpalettát fürdőruha-bemutató, hiphopelőadás színesíti. Egész nap  hajózási és egyéb vízi programokkal várják az érdeklődőket. Este fél 8-kor hirdetik ki a versenyek eredményeit, majd Szikora Róbert és az R-Go, valamint DJ David gondoskodik a jó hangulatról.


Koncertek a Várkerületen Sopronban


2017. július 15., szombat 16:00


Ingyenes, szabadtéri programok

Fellépők:

16.00 Art of Beats formáció

18.00 Mongoos Limit

20.00 Benkő László (OMEGA) és a Megapolisz zenekar koncertje


2017. július 16., vasárnap 16:00

Ingyenes, szabadtéri programok

Fellépők:

16.00 Kónyai Tibor és Lilien

18.00 Szénási Group

20.00 Lajkó Félix produkció



Bolhapiac Pannonhalmán

A város főterén július 15-én 8-tól 14 óráig bolhapiacot tartanak.


Fotópiknik Győrben

A Győri Fotóklub Egyesület szervezésében július 16-án 9–15 óra között rendezik meg az idei Fotópikniket a Radó-szigeten. Az eseményen közreműködik a Hellokids jazztrió.


Szabadhegyi búcsú

Az idei szabadhegyi búcsút július 16-án 15 órától tartják meg a Móra parkban. Közreműködik a Szabadhegyi Nótaklub, a Danger Elements breakcsapat, a Kaméleon Színjátszó Egyesület, a Friends Big Band, Szabó Ádám harmonikaművész és az Akkordeon Harmonika Zenekar.


Hangulatok Mosonmagyaróváron

Hangulatok címmel a Fehér Ló Közösségi Házban szombaton este 6 órakor Goda Barbara mutatkozik be fotóival. A kiállítás augusztus 5-ig tekinthető meg a közösségi ház emeletén.


Nyáresti koncertek Csornán

Augusztus 11-ig péntekenként könnyed nyáresti koncerteket hallgathatnak az érdeklődők Csornán, a Szent István téri Zenepavilonban. A rendezvénysorozatot kilencedik alkalommal szervezi meg a Városi Művelődési Központ.

Az esti műsorokon különböző zenei irányzatokat képviselő együttesek muzsikálnak: ragtime-ot, gipsy latin swinget, rockabillyt, görög zenét és Beatles-dalokat is hallgathatnak azok, akik ellátogatnak a Zenepavilonhoz. A koncertek este nyolc órakor kezdődnek, rossz idő esetén a művelődési központban tartják meg. Az első koncertet a Budapest Ragtime Band (felvételünkön) adta. Őket követi ma a The Black Birds/Beatles Tribute Band, majd július 21-én a Hoppáré. Július 28-án nem lesz koncert, augusztus 4-én a Tom White & the Mad Circus muzsikál, augusztus 11-én pedig a Mydros.


Fogathajtás Bodonhelyen

Fogathajtó versenyt tartanak a községben holnap. A rendezvény a falu központjában, a közösségi téren lesz, az érdeklődőket délelőtt fél tizenegyre várják a szervezők. Kétfordulós akadályhajtást láthat a közönség.


Mary Acsalagon a faunapon

Szombaton rendezik a falunapot a településen  a közösségi téren. Délelőtt kilenc órakor a hatodik Pénzváltó János-emléktornával kezdődik a program, majd tizenegy órakor ünnepi szentmisét tartanak. Délben lesz a megnyitó, délután egy órakor Tóth Tünde énekel, őt kettőkor a Lilaakác Nyugdíjas Klub műsora követi. Fél háromkor a Csiripiszli és a Viola néptáncegyüttes műsorát láthatják az érdeklődők, fél négykor a Nosztalgia Baráti Kör mutatkozik be. Hatkor a Hobby Band zenekar játszik. Este hét órakor Kőműves Marcell bűvész varázsolja el a közönséget, nyolckor Nótár Mary szerepel.


Táncos találmányok Kapuváron

A Junior mozgásstúdió és a városi mazsorettcsoport „Ami magyar, az csak jó lehet" címmel táncos kalandozásra várja az érdeklődőket a magyar találmányok között vasárnap este hat órától a Rábaközi Művelődési Központban.


Nirvana Unplugged Sopronban

A soproni Grunge Acoustic adja elő a Nirvana legendás akusztikus koncertjét szombaton 22 órától a Búgócsigában.


Piknikkoncert Kismarton (Eisenstadt)


Piknikkoncert lesz Fazil Say török zongoraművésszel és a Camerata Salzburggal a kismartoni Esterházy-kastélyban július 15-én, szombaton és 16-án, vasárnap. A pikniket a kastélyparkban, a koncertet a Haydn Teremben rendezik holnap 19.30-tól, vasárnap 11 órától. Say nem tagadja meg török gyökereit, kiáll kozmopolita kulturális érdeklődése mellett és nagy jazzrajongó. A neves Camerata Salzburggal együtt előadott gazdag programban hallható a török hangszerek hatása. A műsoron Mozart Janicsár-szvit fúvósokra és török ütőhangszerekre, valamint C-dúr zongoraversenye szerepel. Fazil Say: Silk Road, Haydn: G-dúr (Katona) című szimfóniája is elhangzik. Piknikezésre a szombati koncert előtt 17 órától, vasárnap pedig a koncert hosszú szünetében van lehetőség.


Egy fenékkel két lovat Fertőrákoson

A fertőrákosi Barlangszínházban Richard Bean Egy fenékkel két lovat című zenés komédiáját láthatja a közönség szombat este 8-kor. A könnyed szórakozást ígérő produkciót Pelsőczy Réka rendezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!