Kultúra

2019.04.05. 12:02

Győr, Bakonybél, Fertőd, - 3 nagyszerű program, hogy jól érezze magát

Nézzen kozákokat, medvehagymázzon és hallgasson versmondókat!

kisalfold.hu

1. A hét vendégjátéka: életre kelt orosz hagyományok - Kozák táncvarázs

Orosz Kozákok – Állami Tánc- és Énekegyüttes

április 7., vasárnap

Győri Nemzeti Színház, 15 és 19 óra

Belépők 4900 forinttól válthatók.

Az Orosz Kozákok – Állami Tánc- és Énekegyüttes közel három évtizede varázsolja el a nézőket világszerte, egyedi műsorukban a tradicionális kozák táncokat ötvözik nemzeti dalokkal, s mindezeket élő zenekari kísérettel. 2019-es tavaszi turnéjuk keretében először lépnek fel Magyarországon, lenyűgöző produkciójukat öt hazai városban, elsőként április 7-én Győrben mutatják be.


Egy életforma története

A társulatot a nagyra becsült, orosz Leonid Milovanov koreográfus alapította 1990-ben Lipetskben. Az összesen 50 főt számláló társulat fő részét képezi a 35 főből álló táncegyüttes, akiket a kórus és a 10 fős zenekar tesz teljes egésszé.


Repertoárjukon több mint 20 tánc, 50 dal és 10 zenei kompozíció szerepel, melyek felölelik a kozák életforma teljes történetét. Festői képekben, színes ruhákban, vidám dalokban mesélik el és csodálatos tánclépésekkel keltik életre Oroszország kozák hagyományait a Don folyótól és a Fekete-tengertől egészen Szibériáig és a Távol-Keletig.

Magas színvonalú táncprodukciók

Világra szóló hírnév

Az egész világon bemutatták már különleges műsorukat, többek között felléptek Európa számos országában, Kanadában, az USA-ban, Kínában és Koreában is.


Problémamentes szervezés

Héger Rudolf, a turné magyarországi szervezője, aki 13 éve baráti és munkakapcsolatban van az együttessel, több országban szervezett már fellépést számukra.


Az együttes tagjai között rengeteg elismert művész van, de szerénységük, fegyelmük és profizmusuk példaértékű. Míg az egyes nyugati államok sztárjai hihetetlen kérésekkel és feltételekkel állítják szembe a szervezőket, addig az orosz nívós állami együttesek mindvégig emberközeliek és teljesen korrektek.


Az előadás magas színvonalú úgy az énekszámokban, mint a táncprodukciókban. Rengeteg akrobatikus tánc és elem teszi színessé az élményszámba menő előadást. Ezt látni kell!

2. 12. Medvehagymás napok, Bakonybél

Április 6–7., szombat–vasárnap

Tájház udvara (Fő u. 15.)

Különböző hosszúságú és nehézségű szervezett túrákon ismerhetik meg az érdeklődők a varázslatos Bakonyt, a medvehagyma egyik kedvelt élőhelyét. Receptismertetővel, medvehagymás ételek bemutatójával és kóstolójával, a medvehagyma jótékony hatásairól szóló előadással várják a település szállásadói a vendégeket. Az érdeklődők kézművestermékeket vásárolhatnak. A túrák 10.15-kor a faluház elől indulnak. A túrák esős, viharos idő esetén elmaradnak.

Ön is remek fesztiválon, előadáson, falunapon járt a hétvégén? Küldje el fotóit ide: [email protected]

 

3. II. Fertődi Versünnep Fesztivál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!