Kultúra

2018.07.31. 12:47

Büszkeség és balítélet két színészre

Balsai Móni és Schmied Zoltán színpadon és filmen.

kisalfold.hu

A világirodalom egyik legszebb és máig legnépszerűbb szerelmes regénye a Büszkeség és balítélet. A siker titka Jane Austen néha bonyolultan talányos, néha elrajzoltan nevetséges szereplőiben rejlik – akik, persze, mindvégig imádnivalóan emberiek. A Centrál Színház szeptember 14-én mutatja be Joannah Tincey – Jane Austen Büszkeség és balítélet két színészre című darabját Ujj Mészáros Károly rendezésében.

 

Szereplők: Balsai Móni és Schmied Zoltán

Szereplők: Balsai Móni és Schmied Zoltán


A Centrál Színház előadásában színre lép a bájos és eszes Lizzie, a zord és titokzatos Mr Darcy, az álmatag Jane, a kenetteljes Mr Collins, az egymást gyötrő Bennet házaspár, a csacska Kitty és a még csacskább Lydia, és valamennyi rokonuk, barátuk, ismerősük – életre keltőjük pedig mindössze kettő darab virtuóz színész.


Ők a főszereplői a Liza, a rókatündér rendezőjének, Ujj Mészáros Károly régen várt következő filmjének is. November 1-jén kerül a mozikba az X – A rendszerből törölve. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!