Kultúra

2014.05.27. 20:56

Világkörüli turnéra indul Mága Zoltán

A világszerte elismert művész Erdélytől Koreán és Kínán keresztül a New York-i Carnegie Hallig a magyar zenei kultúrát népszerűsíti.

Hegedűvel a világ körül címmel 100 állomásos világkörüli turnéra indul [namelink name="Mága Zoltán"], a világszerte elismert művész Erdélytől Koreán és Kínán keresztül a New York-i Carnegie Hallig a magyar zenei kultúrát népszerűsíti.

A turnéról az MTI-hez eljuttatott keddi összegzés szerint a koncertsorozat nyitó gáláját már hétfő este megtartották a Budapesti Operettszínházban, ahol a hegedűművész a világhírű opera- és musicalénekessel, Anna Maria Kaufmann-nal, valamint az operettszínház művészeivel lépett fel.

A hétfői koncert után Anna Maria Kaufmann kanadai-német énekes arról beszélt, hogy nagy megtiszteltetés számára Mága Zoltánnal együtt dolgozni. "Zseniális hegedűművész, úgy gondolom, remek úton van afelé, hogy meghódítsa a világot" - fogalmazott a díva, aki az Evita című musical Don't Cry For Me Argentina című slágerét adta elő.

A közlés szerint Mága Zoltán Hegedűvel a világ körül című turnéján kiemelt figyelmet szentel a Magyar virtus című blokknak, hiszen a cigányzene az egyetemes magyar kultúra és a világörökség része. A művész már a hétfői koncerten is ízelítőt adott Gipsy Band társaságában virtuozitásából.

A turné következő helyszíne Erdély lesz, ahol június elején nyolc városban is fellép Mága Zoltán.

A sorozat első erdélyi állomása június 1-jén, vasárnap Marosvásárhelyen lesz, másnap pedig Székelyudvarhelyen láthatja és hallhatja a közönség Mága Zoltánt. Jövő kedden Csíkszeredában, szerdán Gyergyószentmiklóson, csütörtökön Kézdivásárhelyen, pénteken Baróton, szombaton pedig Brassóban lép fel a neves hegedűművész. Mága Zoltán turnéjának erdélyi része június 8-án Sepsiszentgyörgyön zárul.

"Elsősorban az a célom, hogy a határon túl élő magyar embereknek, honfitársainknak örömet szerezzünk a csodálatos magyar muzsikával és természetesen továbbra is szeretném népszerűsíteni gyönyörű országunkat és a magyar zenei kultúrát" - idézi a közlemény Mága Zoltánt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!