Ősztől Sopronban látható

2021.05.30. 07:00

A Soproni Petőfi Színház is részt vesz a Magyar Színházak 33. Kisvárdai Fesztiváljának versenyén

kisalfold.hu

Forrás: soproniszinhaz.hu

A társulat Mrozek: Emigránsok című darabjával vesz részt a versenyprogramban június 22-én.

A Fesztivál versenyprogramjának zsűritagjai:

Árkosi Árpád – rendező

Eszenyi Enikő – színész-rendező

Rosznáky Varga Emma – egyetemi hallgató

Szabó Attila – egyetemi oktató, a PIM-OSZMI igazgatóhelyettese

Venczel Valentin – színész-rendező, az Újvidéki Színház igazgatója

Ősztől Sopronban kamara körülmények között bérletes előadásként mutatják be a darabot.

A Soproni Petőfi Színház, a felvidéki Csavar Színház és a Forrás Színház koprodukciója a mai napig élő és húsba, valamint lélekbevágó kérdéseket feszeget a hazájukat különböző okokból elhagyó emberekről. A föld alatti pincében élő értelmiségi és egy munkás sorsát villantja fel az előadás a szabadság és a rabság kérdéskörében, az emigrációs lét fájdalmas igazságaival. Sławomir Mrożek darabja különösen aktuális, amikor világjelenség, hogy sokan más országokban igyekeznek a jobb élet reményében boldogulni, új identitást találni. A műben bemutatott egymástól elszigetelt két ember sorsának ábrázolása közben az író valójában egyik figurának sem ad teljes mértékben igazat, hol egyiknek, hol a másiknak hihet a néző. Az előadásban látható életeket pedig széttépi az emigrációs lét. A produkció izgalmas színpadra állítása, a színészek bravúros játéka erős hatású, emlékezetes színházi élményt ígér a nézőknek – olvasható a darabról a színház weboldalán..

AA–t a Jászai-díjas Kis Domonkos Márk alakítja. XX–et a Jászai-díjas Gál Tamás formálja meg. A díszlet-és jelmeztervező a Munkácsy–díjas Gyarmathy Ágnes. A szcenikus Tóth Kázmér. A fénytervező Kovács Ferenc Magyar Teátrum–díjas. A rendező a Jászai–díjas Pataki András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!