Kult.kom

2013.03.28. 11:35

Kényszerleszállás - filmkritika

Kétkedve ültem le ezt a filmet megnézni, ugyan is a címéből ítélve egy újabb katasztrófa film jelenetire számítottam…

A kezdeti tényleges katasztrófa után azonban elém tárult a film valódi mondanivalója, emberi sorsokról, a sokak körében terjedő függőségi problémákról és betegségről.

Ezeknek a bajoknak az igen komoly következményei, hogy az elrontott események után milyen nehéz teher lehet, amikor az embert magára hagyják/marad.

Denzel Washington ebben a filmben is nagyot alakít,  de el kell döntenünk a film menete közben, hogy empatikusak vagyunk vele szemben vagy teljesen elítéljük a problémái miatt. Hős-e vagy ő is okozója a filmben a repülőgép lezuhanásának?

Az idei év egyik szerintem nagyon remek alkotása a Kényszerleszállás, igazi társadalomkritikával van dolgunk. Súlyos téma, nyomasztó eseményekkel, ugyanakkor nem egy lehangoló alkotás.

Ajánlom azoknak, akik kicsit „kiugranának” a szürke hétköznapok rohanásából, és szeretnének kikapcsolódni egy elgondolkodtató és izgalmas film mellett.


Szatmári Írisz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!