Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Végeznek önkéntes szociális munkát a diákok?

Újabb külföldi magyar olvasóinknak címzett körkérdésünk témája a diákok önkéntessége, az önkéntes szociális munka.
A téma apropója a győri egyetem hazánkban újszerű kezdeményezése. A jog és a mérnökhallgatóknak is van olyan tantárgy, ami keretében kreditpontokat kapnak azért, ha önkéntesen szociális munkát végeznek, időseket, betegeket, gyerekeket, fogyatékosokat segítenek. Emellett például Győrben most szeretnék a vakok megszervezni az önkéntesek kísérőszolgálatát, még nem nagyon van jelentkező.

Ennek kapcsán kérdezzük, hogy az országban, ahol jelenleg él/tanul/dolgozik, van-e hasonlóra példa? Az általános- és a középiskolások, az egyetemisták szoktak-e hasonló önkéntesmunkát végezni? Ösztönzik-e őket erre valamiféleképp?
Mennyire része az általános műveltségnek, a mindennapoknak, hogy az emberek önkéntesen segítenek a rászorulóknak? Milyen példák vannak erre?
(Gondolunk például olyan betegek kórházi látogatására, akiket különben nem látogatnak, vakok kísérése az utcán, játékra a kórházi beteg gyerekekkel, idősek elkísérésére a templomba, a színházba, a nekik való felolvasásra, a szegény gyerekek korrepetálására és minden egyébre.)

Mindaz érdekel minket, amit ennek kapcsán fontosnak tartanak vagy eszükbe jut. Kérjük, írásukat oly módon írják alá, ahogy az megjelenhet az újságban; jelöljék az országot/államot, ahonnan küldik tudósításukat.

Leveleiket a rimanyi.zita@kisalfold.hu e-mail címre küldhetik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külföldi karrier: befogadják, aki tud

Nagyvilág - Nem mindenhol fűződik annyi vágy a „külföldi karrier" kifejezéshez, mint… Tovább olvasom